Чому важливо мити сухофрукти і як це робити правильно

2 хв на прочитання01 Жовтня 2020, 11:26
pixabay

Окріп для цих цілей не підходить

Яскраві сухофрукти дуже приваблюють покупців, адже, здається, що вони повні вітамінів і мінералів. Але насправді такий звабливий ефект— заслуга консерванту Е220. Це хімічна сполука завдає шкоди нашому здоров'ю. Щоб позбутися від консерванту, сухофрукти потрібно добре вимити.

Сьогодні ми розповімо, як це зробити правильно.

Як змити з сухофруктів хімікати

Щоб змити з сухофруктів хімікати, потрібно використовувати теплу воду: температура повинні бути до 25 градусів. Окріп для цих цілей не підходить, оскільки гаряча вода призведе до того, що продукти розповзуться. При цьому окріп змиє не лише шкідливі речовини, а й корисні мікроелементи.

Сухофрукти краще замочити у воді на годину. Кілька разів потрібно змінити воду, щоб консервант швидше змивався. Якщо у вас немає часу на замочування, є більш швидкий спосіб. Щоб вимити сухофрукти, помістіть їх під проточну воду. Потім дуже швидко обдайте гарячою водою і знову помістіть під хороший натиск води.

Як вибирати корисні сухофрукти

Не всі види сухофруктів обробляються шкідливими хімічними речовинами. Якщо ви хочете купити продукт без хімічних сполук, уважно вивчіть їх зовнішній вигляд. В даному варіанті краса обернено пропорційна корисності.

pixabay.

Якщо виглядають сухофрукти не так красиво, як хотілося б, значить, його не обробляють хімією. Адже Е220 (діоксид хлору) надає продукту яскравий колір і блиск. Курага, висушена на сонці, має коричневі відтінки, але не яскраво-жовті або помаранчеві, які ми звикли бачити на полицях магазинів.

Наявність консерванту можна виявити на дотик. Якщо сухофрукти липкі або з жирним нальотом, значить, їх обробляли хімією.

До слова, існують ТОП-7 продуктів, які в першу чергу слід мати в раціоні восени.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: