Чому шпинат корисний для здоров'я: впливає на зір, серце, кістки

3 хв на прочитання13 Травня 2022, 19:00

Зелень шпинату – один з базових елементів здорового харчування в Європі і США.

Шпинат – нечастий гість на нашому столі, і абсолютно даремно. Він володіє не тільки делікатним смаком, але і цілим рядом корисних властивостей. Завдяки високому вмісту вітамінів і мікроелементів шпинат успішно використовується в кулінарії, косметології і навіть медицині для підтримки і збереження жіночого здоров’я.

Зелень шпинату – один з базових елементів здорового харчування в Європі і США. Низький вміст калорій – всього близько 25 ккал на 100 г – у поєднанні з делікатним смаком роблять шпинат прекрасним дієтичним продуктом. Його можна вживати самостійно або включати до складу інших страв меню для схуднення: смузі, салатів, гарнірів, свіжовижатих соків.

Шпинат містить поживні речовини корисні для:

Ризики споживання

Алергія на шпинат – непоширене явище. Проте рідкість випадки існують. Серед симптомів – кропив’янка, нудота, сльозотеча, чхання та ускладнення дихання.

Експерти ресурсу Healthline також попереджають, що людям з каменями в нирках слід обмежити споживання шпинату через високий вміст кальцію та оксалатів.

Люди, які приймають ліки для розрідження крові, також повинні проконсультуватися з лікарем, перш ніж додавати велику кількість шпинату у раціон. Адже зелень містить вітамін К1.

Як додати в раціон

Шпинат – зелень, яку легко додати до салатів, пирогів, омлетів, супів та закусок. Його можна подавати свіжим або смажити та запікати.

До слова, п’ять ефективних способів допомогти печінці без дорогих ліків.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: