Дуже неприємно, коли млинці рвуться під час смаження. Досвідчені кулінари визначили кілька основних причин цієї проблеми, знаючи які, ви зможете готувати ідеальні млинці щоразу.
Надто рідке тісто:
Це найпоширеніша причина. Якщо тісто надто рідке, млинці будуть рватися. Ідеальне млинцеве тісто повинно за консистенцією нагадувати рідку сметану.
Брак яєць:
Яйця надають тісту необхідної еластичності. Якщо їх немає або недостатньо, тісто втрачає міцність. Завжди додавайте курячі яйця або використовуйте продукти, які можуть їх замінити.
Температура рідини:
Не варто використовувати рідину прямо з холодильника. Найкраще робити тісто на теплому молоці чи кефірі. Тепла рідина краще активує клейковину борошна.
Надлишок цукру та олії:
Надмірна кількість цукру може спричинити швидке пригорання та ламкість млинців.
Не перебільшуйте норму олії в тісті.
Якість борошна:
Якщо борошно містить мало клейковини або старе, млинці також будуть рватися.
Більше новин читайте на GreenPost.