Догори
Дати відгук

Чому пити чай одразу після їжі шкідливо для здоров’я

Після їжі повинно пройти не менше 40 хвилин

1 хв на прочитання02 Березня 2023, 06:50
Поділитись:

Фахівець із харчування Маргарита Львова розповіла про шкоду вживання чаю одразу після їжі. Тому що кофеїн, що міститься у чаї, заважає засвоєнню заліза.

Вона зазначила, що все залежить від часу, обсягу, якості та кількості чаю, випитого після їжі. Після їжі повинно пройти не менше 40 хвилин, при цьому все залежить від загального стану здоров’я конкретної людини.

«Питання у кількості та якості чаю, який вживають. Краще не змішувати його з їжею і відокремлювати основний прийом їжі та чаювання. Протипоказань щодо нього ні в кого немає.

Безпечною дозою можна вважати об’єм до 400 мл на день. Краще у першій половині дня. І якщо людина не має ниркової недостатності, сечокам’яної хвороби або підвищеного вмісту сечової кислоти», — зазначила експерт.

При цьому пакетований чай для організму марний.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото: «Здорові люди»
Чи можна використовувати тканинну маску для обличчя повторно: розповідає косметолог
3 хв на прочитання4 години тому
Ужгород: школи на дистанційному навчанні через ГРВІ
Школи Ужгорода переходять на дистанційне навчання через спалах ГРВІ
1 хв на прочитанняВчора
Поліція затримала втікача з медустанови у Києві
Поліція оперативно затримала втікача з медустанови у Києві
1 хв на прочитанняВчора
Пилова буря в Україні: прогноз забруднення повітря на 12 лютого 2025
Нова пилова буря насувається на Україну: найбільше постраждає Житомир
1 хв на прочитанняВчора
Як тверді частинки підвищують ризик розвитку деменції: розповідають науковці
7 хв на прочитанняВчора
Україна розпочала скринінг законодавства щодо захисту прав споживачів для вступу в ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Навіть одне куряче яйце на тиждень знижує ризик смерті від серцевих захворювань: що з’ясували науковці
2 хв на прочитанняВчора
Ні вища освіта, ні володіння технологіями, ні аналітичні здібності: науковці з'ясували, хто схильний до дезінформації
4 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost