Чому не можна мити сире м’ясо перед приготуванням

1 хв на прочитання2 години тому
Мити курку перед приготуванням заборонено: експерти назвали головну небезпеку – сальмонельоз.

Промивання курки під проточною водою підвищує ризик зараження сальмонельозом.

Багато господинь звикли мити сире м’ясо та яйця під проточною водою, вважаючи, що це захистить їхній організм від інфекцій. Однак експерти категорично радять відмовитися від цієї практики, оскільки вона може призвести до негативних наслідків. Про це пише GreenPost по матеріалам видання 1 хвилина

Чому не можна мити сиру курку

За висновками австралійських науковців, існує високий ризик зараження сальмонельозом, якщо мити сиру курку перед початком приготування.

На поверхні необробленого м’яса часто зустрічаються мікроорганізми, які становлять серйозну загрозу для людини, зокрема:

Як поширюються бактерії

Експерти пояснили, що коли сире м’ясо курки промивається під струменем проточної води, бактерії розповсюджуються на інші поверхні в кухні. Вони можуть осідати на:

Миття м’яса не має абсолютно ніякого сенсу, адже курка вже пройшла обробку на виробництві, а головну роль у знезараженні відіграє термічна обробка в процесі приготування.

Правила розморожування м’яса

Професійні нутриціологи також наголошують на важливості дотримання правил при розморожуванні м’яса, щоб мінімізувати ризики:

  1. Розморожувати курку слід лише в холодильнику або в мікрохвильовій печі.
  2. М’ясо необхідно загортати в пакет або викладати в тарілку, щоб воно не контактувало з іншими продуктами, які не будуть проходити термічну обробку.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: