Багато господинь звикли мити сире м’ясо та яйця під проточною водою, вважаючи, що це захистить їхній організм від інфекцій. Однак експерти категорично радять відмовитися від цієї практики, оскільки вона може призвести до негативних наслідків. Про це пише GreenPost по матеріалам видання 1 хвилина.
За висновками австралійських науковців, існує високий ризик зараження сальмонельозом, якщо мити сиру курку перед початком приготування.
На поверхні необробленого м’яса часто зустрічаються мікроорганізми, які становлять серйозну загрозу для людини, зокрема:
Експерти пояснили, що коли сире м’ясо курки промивається під струменем проточної води, бактерії розповсюджуються на інші поверхні в кухні. Вони можуть осідати на:
Миття м’яса не має абсолютно ніякого сенсу, адже курка вже пройшла обробку на виробництві, а головну роль у знезараженні відіграє термічна обробка в процесі приготування.
Професійні нутриціологи також наголошують на важливості дотримання правил при розморожуванні м’яса, щоб мінімізувати ризики:
Більше новин читайте на GreenPost.