Чому кухарі рекомендують не обдавати базилік окропом

4 хв на прочитання21 Червня 2022, 22:22

Після варіння або тушкування базилік втрачає свої властивості

Різні сорти базиліка відрізняються не лише зовнішнім виглядом, але і деякими смаковими характеристиками. Форма і колір листя можуть мати різні варіації, але найчастіше на полицях магазинів можна побачити зелений базилік, він вважається універсальним у споживанні. Його можна використати для салатів, маринувати і додавати до основних страв в якості додаткового інгредієнту, пише yizhainfo.

Колір листя базиліку може мати наступні варіанти забарвлення:

Одні сорти базиліку за смаком і ароматом нагадують лимон, другі – корицю, треті – чай. Смакові характеристики листя завжди насичені. Завдяки наявності яскравого смаку і аромату їх часто використовують для зміни смаку стандартних м’ясних або овочевих страв.

Як вибрати базилік

При купівлі базиліку важливо визначити не лише свіже листя, але і безпечне. Багато виробників при вирощуванні зелені і овочів використовують хімічні сполуки. Розпізнати застосування їх не складно. Для цього потрібно уважно оглянути базилік, перевірити його аромат і виявити можливі недоліки.

Продаватися базилік може у свіжому, замороженому або сушеному вигляді. Рекомендується купувати перший варіант. Листя можна спожити в їжу свіжими, а при необхідності самостійно вибрати спосіб їх подальшого зберігання.

Який базилік потрібно купувати:

Якщо базилік для продажу поміщений в ємності з водою, як це робиться зазвичай при реалізації квітів, то дивуватися з такого методу не варто. Вважається, що так базилік краще і довше зберігається. Важливо, щоб листя не було в’ялим або пожовклим.

Який базилік купувати не рекомендується:

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: