Догори
Дати відгук

Чому котам не можна солодкого: три причини

Як захистити вашого улюбленця від небезпеки солодкого?

1 хв на прочитання04 Листопада 2023, 21:46
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Солодке — це те, що багато з нас люблять і споживають щоденно. Проте коли йдеться про наших кішок, солодке може стати справжньою небезпекою. Чому солодке не рекомендується для котів і які наслідки для них може мати споживання цукру?

Проблеми зі здоров'ям кішок. Солодке може спричинити низку проблем зі здоров'ям кішок, включаючи ожиріння, діабет та інші метаболічні захворювання. Обмін речовин хижаків побудований не так, як у нас. Енергію хижаки отримують із білків і жирів, натомість вуглеводи здатні засвоювати лише в невеликій кількості, і то здебільшого крохмаль. А ферментів, що розщеплюють сахарозу, хижаки не мають узагалі. Тому солодощі (як і надлишок вуглеводів) у кішок не засвоюються і викликають проблеми із травленням.

Вплив на зуби. Солодке може призвести до проблем з зубами у кішок, таких як карієс і захворювання ясен.

Небезпека отруєння. Деякі солодощі містять інгредієнти, які можуть бути отруйними для кішок.

Як захистити вашого улюбленця від небезпеки солодкого? Рекомендації включають в себе обмеження споживання солодкого, використання спеціальних ласощів для кішок без цукру, та регулярні візити до ветеринара для контролю здоров'я. Пам'ятайте, що здорове харчування — ключ до довгого та щасливого життя вашої кішки.

Також ми писали про три головні помилки в годуванні котів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.