Догори
Дати відгук

Чому каву краще пити з лимоном і до чого тут антиоксиданти

Поєднання кави і лимона здатне забезпечити організм подвійною порцією антиоксидантів.

2 хв на прочитання05 Листопада 2021, 08:11
Поділитись:

Кава - це дивовижний напій, який люблять практично всі, а ось п'ють його по-різному. Одні вважають за краще його з молоком, інші додають для смаку лікери або імбир, а є і ті, хто любить його з вершковим маслом.

Кава з лимоном вважається дуже корисним поєднанням, яке благотворно впливає на багато процесів в організмі: від роботи серця до стану шкіри.

Поєднання кави і лимона здатне забезпечити організм подвійною порцією антиоксидантів. Флавоноїди, які містяться в каві, в поєднанні з вітаміном С з лимона, активно борються з вільними радикалами з подвійною силою. Антиоксиданти відводять окислювальні процеси в організмі, а вони, як відомо, негативно позначаються на імунітеті, провокують передчасне старіння і можуть викликати деякі хронічні захворювання. Чашка ж кави з лимоном вранці забезпечує надійний захист.

У чому ж секрет корисності такого поєднання? Кофеїн зміцнює природний бар'єр організму. Саме кавові зерна містять залізо, цинк і кілька вітамінів групи В. Ці активні речовини допомагають виробляти імуноглобулін і забезпечують організму захист від вірусів і патогенних організмів. Більш того, кофеїн впливає на аденозинові рецептори в головному мозку, усуває відчуття сонливості, підвищує працездатність і концентрацію, покращує пам'ять. Тому, якщо ви не мислите ранку без напою, що бадьорить, то віддайте перевагу натуральній каві.

Практично такими ж властивостями володіють активні речовини, які входять до складу лимонного соку. У парі вони прекрасно заряджають енергією на весь день.

Численні дослідження довели, що люди, які поєднують дієту, спорт і каву з лимоном швидше знижують вагу. Проте третина без перших двох працювати не буде.

Нагадаємо дві корисні звички, які збільшують тривалість життя навіть у хворих людей.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.