Чоловік в Ізраїлі помер після зараження амебою, що «поїдає мозок»

1 хв на прочитання08 Липня 2024, 10:03
Фото ілюстративне

Жертва могла підхопити інфекцію під час купання.

В Ізраїлі чоловік помер, заразившись амебою, що «поїдає мозок», повідомляє видання Times of Israel.

Йдеться про Naegleria fowleri — рідкісну амебу, що викликає енцефаліт.

Це другий зареєстрований випадок в Ізраїлі.

В іншому випадку здоровий 26-річний чоловік міг зіткнутися з амебою під час купання на пляжі. У вівторок його госпіталізували до лікарні із симптомами лихоманки, головного болю та блювоти.

За даними Центру контролю захворювань США, Naegleria fowleri зазвичай називають «амебою, що поїдає мозок», оскільки вона може викликати інфекцію мозку, коли вода, що містить амебу, потрапляє в ніс.

Ця амеба процвітає в теплій воді. У більшості випадків із тими, хто купається у воді, де є амеба, нічого не відбувається. Слідчі ізраїльського Міністерства охорони здоров'я взяли зразки на пляжі, де він купався, і не виявили ознак зараження амебами.

Смертність від енцефаліту, викликаного цією амебою, дуже висока. Хоча інфекція надзвичайно рідкісна, у всьому світі діагностовано лише близько 400 випадків, вона часто є летальною.

Симптоми часто включають головний біль, лихоманку, нудоту, блювоту, ригідність шиї та неврологічні симптоми, такі як сплутаність свідомості, судоми та галюцинації. Це вимагає негайної медичної допомоги.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: