Догори
Дати відгук

«Червона зона» тепер там, де понад 55 осіб на 100 тисяч населення — Кабмін

Раніше цей показник був на рівні 40.

1 хв на прочитання15 Липня 2020, 15:29
Image by Jeyaratnam Caniceus from Pixabay Image by Jeyaratnam Caniceus from Pixabay
Поділитись:

Кабінет міністрів вніс зміни до постанови №392, якими змінив критерії визначення країн "червоної зони", зокрема було змінено показник кількісті активних хворих на 100 тисяч населення з 40 до 55.

Як інформує  ukrinform.ua,  відтепер державами з значним поширенням COVID -19 вважаються ті, в яких кількість активних випадків захворювання на COVID-19 становить більше ніж 55 особі на 100 тисяч населення.

"Раніше цей показник був на рівні 40. Ми його встановлювали, коли кількість активних хворих була на рівні 37 на 100 тисяч населення. Зараз вона складає 62", - сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Відомо,  Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило список країн, які за показниками захворюваності на COVID-19 віднесено до "червоної" та "зеленої" зон. Згідно з рішенням уряду України, державами із значним поширенням COVID-19 вважаються держави, в яких кількість активних випадків інфікування COVID-19 перевищує 40 осіб на 100 тис. населення.

Додамо, європейська влада поки що відкриває кордони для громадян лише тих країн, де низька кількість нових хворих на коронавірус.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.