Догори
Дати відгук

Черкащанину загрожує покарання за забруднення майже 2 га землі

Черкаська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя м.Черкаси

1 хв на прочитання11 Лютого 2024, 15:20
Неправомірне поводження з відходами призвело до забруднення землі. Фото ілюстративне Неправомірне поводження з відходами призвело до забруднення землі. Фото ілюстративне
Поділитись:

Підприємець на території Черкаського району провадив господарську діяльність з переробки токсичних відходів, а саме автомобільних шин, без спеціальних методів утилізації. Це призвело до забруднення земель небезпечними речовинами та підвищення ризиків для здоров'я місцевого населення, йдеться у пресрелізі Черкаської обласної прокуратури.

Збитки, завдані територіальній громаді внаслідок протиправних дій зловмисника, оцінюються майже в 800 тис. грн.

Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до суду.

Також прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно спільника зловмисника.

Санкція ч. 1 ст. 239 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зауважимо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost