Догори
Дати відгук

Через який час можна повторно заразитися коронавірусом

Цей термін складає не пів року, як повідомляли у ЗМІ з подачі лікарів раніше.

2 хв на прочитання12 Лютого 2021, 00:30
Повторно на коронавірус можна захворіти вже через три місяці після одужання Повторно на коронавірус можна захворіти вже через три місяці після одужання
Поділитись:

Людина, яке вже перехворіла на коронавірус, через три місяці може опинитися на лікарняному ліжку з тим таки діагнозом. Про це в ефірі політичного ток-шоу "Право на владу" повідомила лікарка-інфекціоністка Катерина Булавінова. 

Лікарка спростувала тезу про те, що небезпека "підхопити" коронавірус вдруге чигає на людину лише через пів року після одужання.

"Ніхто не розуміє, як все це працює. Єдине, що зрозуміло на зараз, що ми, хто перехворіли, нині маємо три місяці попереду для того, щоб обніматися, цілуватися і все таке інше. І навіть щоб кудись прийти і більш-менш себе нормально почувати. За три місяці у нас ризики починають підвищуватися, а через шість вважається, що ми можемо захворіти повторно", - сказала Булавінова. 

Інфекціоністка додала, що термін у три місяці також дуже індивідуальний і вона знає випадки, коли люди заражалися ковідом вдруге за набагато менший проміжок часу.

Насамкінець лікарка послалася на власний досвід у подоланні недуги (Булавінова у грудні 2020 року захворіла на COVID, - Ред.). Вона запевнила, що буде вакцинуватися у перших рядах, адже досвід хвороби був дуже негативним. І відмовлятися від щеплення - це нехтувати безпекою.

"Тому, якщо мені дадуть в руки вакцину, я негайно буду вакцинувати точно. Тому що мені дуже не сподобався досвід пережитого COVID-19 і я, напевно, в дитинстві була так близька до того, щоб померти", - сказала Булавінова.

Нагадаємо, що 11 лютого президент Білорусії Олександр Лукашенко поскаржився на те, що вдруге захворів на коронавірус. Проте, достеменно невідомо. сказав політик це на камеру серйозно чи таким чином проявив почуття гумору.    

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.