Догори
Дати відгук

Через що в Україні почалася нова хвиля епідемії COVID-19, пояснив інфекціоніст

Інфекціоніст розповів, чи багато українців можуть заразитися вірусом повторно

2 хв на прочитання21 Березня 2021, 19:20
Фото dw.com - Чому в Україні почалася третя хвиля епідемії COVID Фото dw.com - Чому в Україні почалася третя хвиля епідемії COVID
Поділитись:

Відомий інфекціоніст Євген Дубровський, який працює в одній з ковідних лікарень у Києві, відповів на питання, чи багато українців можуть заразитися вірусом повторно та чому почалася третя хвиля епідемії. Про це лікар розповів на своїй сторінці у соцмережі.

"Беремо всіх перехворілих. Тільки офіційні дані. Вибачте, розуміємо, що реальні цифри набагато більші, але. Це 1 млн 244 тис. 190 людини. Беремо кількість офіційно підтверджених повторних випадків – 1362 людини. Процент порахувати може і шестикласник. Виходить, немає ніякого масового зараження по другому колу. Отже, фактично, більшість перехворілих є наразі захищеною. Т-клітини та антитіла на місці й виконують свою функцію. Тоді нащо лякати⁉️ Зараз дійсно напружена ситуація по ковіду та значний спалах захворюваності. Але хто хворіє? Ті, що НЕ ХВОРІЛИ РАНІШЕ. Однозначно. Відсоток повторних заражень ви бачите. Будь-які твердження щодо МАСОВИХ повторних заражень не мають під собою ні наукового, ні фактичного підґрунтя", - підкреслив Дубровський.

Але багатьох українців бентежить питання: чому зараз відбувся новий спалах епедімії ковіду. Одні говорять, що через сезонність, тобто через сприятливу погоду для розповсюдження вірусу, авітаміноз та природне послаблення імунітету весною. Інші вважають, що це через те, що в Україну завезли новий штам ковіду. Інфекціоніст пояснив, як же версія вірна.

"Перша версія має певну рацію, але багато чого не сходиться. Ще не було значного потепління, дощів. Зараження переважно відбувається в закритих приміщеннях при близькому контакті. Не буває такого масового різкого зниження імунітету. Друга версія, трохи більше схожа на правду. Спалах, як і рік тому, розпочався на прикордонних територіях (Закарпаття, Івано-Франківська обл.). Щось дуже нав’язується думка про кордон… Точніше його перетин іноземцями чи нашими громадянами з порушенням обсервації. Чи не збіг, що саме в Європі вирував та вирує новий штам", - говорить лікар.

Нагадаємо, за останню добу на COVID захворіло 11145 українців, а до лікарень потрапили майже 5000 людей.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost