Через що з'являються жучки у крупі і як з ними боротися

1 хв на прочитання22 Серпня 2022, 14:00

Просійте крупи через дрібне сито.

Кулінари, що зібралися приготувати якусь страву з використанням крупи, іноді з прикрістю помічають, що необхідний інгредієнт неабияк зіпсований комахами.

Факторів, які впливають на те, що в рисі чи гречці завелися жучки, кілька.

До них відносяться:

Все перелічене свідчить про провину недобросовісного постачальника. Однак у деяких випадках самі господині стають причиною того, що у крупах завівся «жилець». Так буває тоді, коли запаси зберігалися неправильно, а саме у сирому місці.

Так само зростає ризик появи у крупі комах, якщо якісної продукції вийшов термін придатності. Пам'ятайте – всю прострочену їжу слід безжально викидати.

Зрештою, спровокувати виникнення шкідників здатна і неправильно підібрана тара для зберігання. Оптимальний варіант – скляні банки або пластикові ємності, кришка у яких щільно закривається.

Що ж робити, якщо ви раптом виявили відкриття, що неприємно вразило вас? Відповідь проста – відразу ж позбавлятися заражених продуктів. Тару, в якій зберігалися крупи, необхідно ретельно вимити із содою. Те саме слід зробити і з полицями в кухонній шафі.

Пшоно, перловку та інші крупи за бажання можна зберегти – достатньо обробити їх за допомогою температури. Просійте крупи через дрібне сито, а потім відправте на добу в морозилку, або на 10-15 хвилин в духовку при температурі 100-120 градусів.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: