Догори
Дати відгук

Через глобальний карантин близько мільйона дітей може померти від гепатиту

1 хв на прочитання28 Липня 2020, 10:14
Image by Charles Nambasi from Pixabay Image by Charles Nambasi from Pixabay
Поділитись:

Світовий карантин призвів до зупинки програм з вакцинації, через що протягом найближчих десяти років близько мільйона дітей може померти від вірусного гепатиту. Про це йдеться у матеріалі Всесвітньої організації охорони здоров'я, присвяченому Всесвітньому дню боротьби з гепатитом, який відзначається сьогодні.

«За найбільш несприятливого сценарію, який передбачає високий рівень збоїв як у вакцинації немовлят при народженні, так і вакцинації дітей, а також затримку і повільне відновлення програми розширення вакцинації після закінчення пандемії COVID-19, буде зареєстровано додатково 5,3 мільйона народжених у 2020-2030 роки дітей, хронічно інфікованих вірусним гепатитом В, і додатково 1 мільйон пов'язаних з гепатитом смертей серед цих дітей у більш пізні роки», - вважають у ВООЗ.

Варто наголосити, що йдеться про мільйон «додатково», тобто на додачу до тих смертей, які все одно сталися б, навіть якби кампанії з вакцинації успішно проводилися.

Нагадаємо, тема цьогорічного Всесвітнього дня боротьби з гепатитом - «Вільне від гепатиту майбутнє». Тобто особливу увагу намагаються приділити проблемі профілактики гепатиту B серед матерів і новонароджених.

За офіційними даними Центру громадського здоров’я, на початку 2019 року в Україні було зареєстровано понад 82 тисячі людей з гепатитом С та понад 23 тисячі - з гепатитом В.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.