Догори
Дати відгук

Час подбати про осінній салат: радять досвідчені дачники

Варто внести золу — це і добриво, і розкислювач, і спосіб додатково знезаразити ґрунт.

1 хв на прочитання19 Серпня 2023, 11:17
Поділитись:

Якщо ви хотіли би й восени ласувати салатом із власної грядки, часе час подбати про це. Моменти, які слід враховувати, сіючи салат на осінь, перерахував Телеграм-канал «Дача. Сад та город».

Сорти салату для передосіннього посіву слід вибирати скоростиглі: Казка, Гранд, Бутерброд, Жар-птиця, Одеський кучерявець. Вони менш чутливі до осінньої нестачі світла.

У відкритому ґрунті салат пізньорічного посіву виростає гіркуватим і жорстким — даються взнаки дні, що скорочуються, і холодні ночі. Тому салат у серпні варто сіяти в теплицю.

З ґрунту слід вибрати рослинні залишки. Верхній шар зняти і замінити свіжим ґрунтом із міжрядь вуличних грядок, змішаним із перегноєм і піском.

Варто внести золу — це і добриво, і розкислювач, і спосіб додатково знезаразити ґрунт.

Оскільки насіння салату сходить довго, то розсаду найкраще готувати заздалегідь — із кінця липня. Щоб менше травмувати коріння при пересадці, сіяти по 3-4 насіння в окремі осередки.

Якщо сходять усе відразу (що буває рідко), можна так і пересаджувати купкою. Робити це слід, коли у сіянців з'являється 2-й листок.

Вибирати на їжу салат можна починати вже за 2-3 тижні після висадки розсади, а останню зелень знімати перед настанням холодів.

Також ми писали про листковий салат із крабовими паличками, яблуком, твердим сиром і яйцями — святкова страва з простих інгредієнтів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.