Чай з куркумою: чудово допомагає суглобам та серцю

3 хв на прочитання03 Лютого 2024, 06:50

Куркума славиться своїми протизапальними властивостями.

Чай з куркумою - це напій, приготований шляхом настоювання куркуми, яскраво-жовтої спеції, одержуваної з кореня рослини Curcuma longa, в гарячій воді. Багато людей люблять готувати чай з куркуми, тому що це простий спосіб включити куркумін у свій раціон.

Хоча наукові дослідження користі куркуми для здоров'я тривають, деякі дослідження показують, що куркума має ряд потенційних переваг для здоров'я.

Протизапальні властивості

Куркумін - володіє потужними протизапальними властивостями. Вважається, що хронічне запалення сприяє розвитку різних захворювань, а куркумін може допомогти зменшити запалення в організмі.

Антиоксидантні ефекти

Куркумін багатий антиоксидантами, які допомагають нейтралізувати вільні радикали в організмі. Вільні радикали - це нестабільні молекули, які можуть пошкодити клітини та сприяти старінню та різним захворюванням. Антиоксиданти, що містяться в куркумі, включаючи куркумін, можуть допомогти захистити клітини від окисного стресу.

Підтримка здоров'я суглобів

Деякі дослідження показують, що куркума може бути корисною для здоров'я суглобів. Завдяки своїм протизапальним властивостям вона може полегшити симптоми артриту. Деякі дослідження навіть припускають, що куркума надає на суглоби терапевтичний ефект, схожий з дією нестероїдних протизапальних препаратів.

Здоров'я травної системи

Куркума може стимулювати вироблення жовчі - рідини, яку виділяє печінка для розщеплення жирів і полегшення травлення. Крім того, протизапальні властивості куркуми можуть бути корисними для людей із захворюваннями травної системи, такими як запальні захворювання кишечника.

Підтримка імунної системи

Куркумін може допомогти підтримати нормальну імунну функцію. Хоча необхідні додаткові дослідження, деякі припускають, що куркума може допомогти регулювати імунну відповідь і підвищити здатність організму боротися з інфекціями.

Здоров'я серця

Дослідження показують, що куркумін може підтримувати здорові судини та сприяти поліпшенню кровотоку. Крім того, його протизапальні та антиоксидантні властивості можуть сприяти зниженню факторів ризику серцево-судинних захворювань, що робить чай з куркуми потенційно корисним для серця.

Скільки чашок чаю з куркумою можна випивати щодня

Для порівняння, 1 чайна ложка куркуми становить 3 грами. Сушена куркума, яку використовують для приготування чаю, містить близько 3% куркуміну. Існує безліч добавок куркуми, які варіюються від 500 до 10 000 мг куркуми в дозі, заснованої на результатах досліджень, проведених при різних захворюваннях.

Для порівняння, 1 чашка чаю з куркумою зазвичай містить меншу кількість куркуми, ніж більшість добавок.

Кількість чаю з куркумою, яку ви можете пити щодня, залежить від індивідуальних факторів, таких як толерантність та особисті уподобання. Для більшості людей помірне споживання 1 або 2 склянок на день може принести користь куркумі без високого ризику побічних ефектів.

Як приготувати чай з куркумою

Для приготування напою можна використовувати, як свіжий корінь куркуми, так і сушений порошок куркуми.

Інгредієнт:

Спосіб приготування:

  1. Закип'ятіть воду в каструлі.
  2. Додайте куркуму та імбир у киплячу воду.
  3. Зменшіть вогонь і дайте суміші кипіти близько 10 хвилин.
  4. Процідіть чай.
  5. Додайте чорний перець, мед або лимон за смаком.
  6. За бажанням додайте молоко за смаком.

Дайте чаю з куркумою настоятися, поки він не охолоне настільки, щоб його можна було пити.

Побічний ефект

Чай з куркумою вважається безпечним для більшості здорових людей при помірному вживанні. Однак окремі категорії населення повинні бути обережними при додаванні чаю з куркумою до свого раціону, оскільки він може становити потенційний ризик та взаємодіяти з лікарськими препаратами.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: