Чай з куркумою - це напій, приготований шляхом настоювання куркуми, яскраво-жовтої спеції, одержуваної з кореня рослини Curcuma longa, в гарячій воді. Багато людей люблять готувати чай з куркуми, тому що це простий спосіб включити куркумін у свій раціон.
Хоча наукові дослідження користі куркуми для здоров'я тривають, деякі дослідження показують, що куркума має ряд потенційних переваг для здоров'я.
Куркумін - володіє потужними протизапальними властивостями. Вважається, що хронічне запалення сприяє розвитку різних захворювань, а куркумін може допомогти зменшити запалення в організмі.
Куркумін багатий антиоксидантами, які допомагають нейтралізувати вільні радикали в організмі. Вільні радикали - це нестабільні молекули, які можуть пошкодити клітини та сприяти старінню та різним захворюванням. Антиоксиданти, що містяться в куркумі, включаючи куркумін, можуть допомогти захистити клітини від окисного стресу.
Деякі дослідження показують, що куркума може бути корисною для здоров'я суглобів. Завдяки своїм протизапальним властивостям вона може полегшити симптоми артриту. Деякі дослідження навіть припускають, що куркума надає на суглоби терапевтичний ефект, схожий з дією нестероїдних протизапальних препаратів.
Куркума може стимулювати вироблення жовчі - рідини, яку виділяє печінка для розщеплення жирів і полегшення травлення. Крім того, протизапальні властивості куркуми можуть бути корисними для людей із захворюваннями травної системи, такими як запальні захворювання кишечника.
Куркумін може допомогти підтримати нормальну імунну функцію. Хоча необхідні додаткові дослідження, деякі припускають, що куркума може допомогти регулювати імунну відповідь і підвищити здатність організму боротися з інфекціями.
Дослідження показують, що куркумін може підтримувати здорові судини та сприяти поліпшенню кровотоку. Крім того, його протизапальні та антиоксидантні властивості можуть сприяти зниженню факторів ризику серцево-судинних захворювань, що робить чай з куркуми потенційно корисним для серця.
Для порівняння, 1 чайна ложка куркуми становить 3 грами. Сушена куркума, яку використовують для приготування чаю, містить близько 3% куркуміну. Існує безліч добавок куркуми, які варіюються від 500 до 10 000 мг куркуми в дозі, заснованої на результатах досліджень, проведених при різних захворюваннях.
Для порівняння, 1 чашка чаю з куркумою зазвичай містить меншу кількість куркуми, ніж більшість добавок.
Кількість чаю з куркумою, яку ви можете пити щодня, залежить від індивідуальних факторів, таких як толерантність та особисті уподобання. Для більшості людей помірне споживання 1 або 2 склянок на день може принести користь куркумі без високого ризику побічних ефектів.
Для приготування напою можна використовувати, як свіжий корінь куркуми, так і сушений порошок куркуми.
Інгредієнт:
Спосіб приготування:
Дайте чаю з куркумою настоятися, поки він не охолоне настільки, щоб його можна було пити.
Чай з куркумою вважається безпечним для більшості здорових людей при помірному вживанні. Однак окремі категорії населення повинні бути обережними при додаванні чаю з куркумою до свого раціону, оскільки він може становити потенційний ризик та взаємодіяти з лікарськими препаратами.
Більше новин читайте на GreenPost.