Чай із кульбаби: корисні властивості напою довголіття

2 хв на прочитання24 Лютого 2024, 23:50
Як приготувати мед із кульбаби в домашніх умовах

Розповідаємо, як правильно готувати цей цілющий напій.

Кульбаба - багаторічна рослина з родини айстрових. В Україні найпоширенішою є кульбаба лікарська або, як її ще називають, звичайна. Саме її яскраво-жовті суцвіття радують око наприкінці весни. Поки рослина квітне, вона залишається їстівною від коренів і до квітів. А ось в період дозрівання починає втрачати деякі свої корисні властивості.

Дієтологиня та терапевтка Тіана Фіалкова розповіла про корисні властивості чаю з кульбаби, а також як правильно готувати цей цілющий напій.

Позитивні ефекти від прийманняу такого чаю:

Чай із кульбаби не рекомендується приймати у разі:

Особливості приймання:

Можна вагітним і матерям-годувальницям.

Приймати 1-3 рази на день за 30-40 хвилин до їди, оскільки чай пробуджує травні соки і викликає апетит.

Спочатку, якщо є сильний застій жовчі, вас може трохи нудити, можливе послаблення стулу. Так відходить жовч.

Квітки кульбаби можна збирати лише далеко від трас, доріг. Можна перед застосуванням промити у гарячій воді. В ідеалі, збираємо квіточки рано-вранці.

Заливаємо жменю квіточок водою 500-600 мл 80 градусів і настоюємо 10 хвилин у заварнику/термосі.

Можна пити такий чай разом із медом, так сильніше буде виражений жовчогінний ефект.

Квіти можна сушити і заготовляти собі чай на певний час. Сушим у тіні, у добре провітрюваному місці, зберігаємо у паперових/тканинних упаковках.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: