Буряк - такий звичний в наших широтах, обов'язковий атрибут борщів, вінегретів, українці просто не уявляють свого життя без цього продукту. З давніх-давен наші предки вживали буряк і не дарма, адже сучасні дослідження підтверджують грандіозну цінність цього коренеплоду.
Цей овоч – рекордсмен по концентрації бору і марганцю, а також один з лідерів за вмістом заліза. Речовини в складі буряка покращують обмін речовин, активізують роботу кровотворення, зміцнюють імунітет. Буряк рекомендується при будь-яких захворюваннях кишечника і запаленнях.
Включення буряків або соку з нього в свій щоденний раціон допоможе стабілізувати артеріальний тиск, який скаче.
За словами лікаря-дієтолога Наталії Денисової, величезний обсяг нітратів у складі цього коренеплоду дозволяє при попаданні в організм перетворюватися на оксид азоту.
Це, у свою чергу, сприяє розширенню судин та збільшенню пропускної здатності крові з подальшим зниженням тиску.
Фахівець зіслалася на результати досліджень, які показали, що пацієнти з гіпертонією, які вживали одну склянку бурякового соку на день, на порядок покращували своє самопочуття.