Вєтрова Влада1 хв на прочитання05 Травня 2024, 23:15
Буряковий квас був основою для багатьох традиційних страв, холодних супів і навіть борщу. Квас, приготований методом природного бродіння (без додавання дріжджів), можна споживати протягом кількох місяців, поступово додаючи воду.
нгредієнти
- Буряк — 500 г,
- Цукор — 200 г,
- Вода.
Процес приготування
- Буряк помити, почистити, нарізати невеликими кубиками і скласти в банку. Він має займати близько двох третин посудини.
- Додати цукор. У давнину для бродіння додавали кілька житніх сухарів.
- Закип’ятити воду і, коли вона охолоне, залити буряк з цукром, щоб вода покривала його на 3—5 см.
- Банку накрити марлею, складеною в 4 шари, і залишити настоюватись при кімнатній температурі 3—5 днів.
- Квас буде готовий до споживання при появі перших ознак бродіння — пінки на поверхні.
Більше новин читайте на GreenPost.