Будуть пишні і рум'яні: як приготувати найсмачніші оладки
Ми зібрали можливі варіанти, чому оладки падають.
Оладки - це та страва, від якої без розуму не тільки дорослі, а й діти. Здавалося б, готувати їх простіше простого: змішати всі інгредієнти і підсмажити. Однак не кожній господині вдається їх зробити пишними і рум'яними.
Багато хто не може зрозуміти, що ж вони роблять не так. Вже і соду додають, а оладки все ще не стають пишними.
Главред розібрався в більшості причинах, які заважають оладкам залишатися пишними навіть на тарілці.
Що додати в тісто для оладок, щоб вони були пишні
У тісто для оладок обов'язково потрібно додавати кефір і трохи соди. Варто відзначити, що в питанні про гасіння соди у господинь немає спільної думки: одні переконані, що її потрібно гасити оцтом, інші - навпаки. Якщо у вас немає соди, її можна замінити розпушувачем для тіста.
Що стосується кефіру, то він повинен бути більш жирний і кислий. Вважається, що жирний кефір робить оладки смачнішими, а кислий - пишнішими. Господині радять додавати кефір після того, як було збито яйце з цукром.
Щоб посилити пишноту, можна додати в кефір дріжджі. Сюди підійдуть як сухі, так і свіжі дріжджі. Після приготування тісто слід накрити рушником і дати настоятися мінімум годину.
Чому оладки падають
1. В першу чергу вам варто звернути увагу на тісто. Якщо воно вийшло занадто рідким, то ви не зможете домогтися пишності під час готування. Тісто просто розтечеться по сковороді і практично на "виросте".
Якщо причина саме в цьому, то можна додати трохи борошна. Головне не перестарайтеся, адже велика кількість борошна може зробити оладки "гумовими".
2. Який кефір ви додаєте в тісто? Кефір обов'язково повинен бути кімнатної температури. Якщо ви хочете, щоб ваші оладки піднялися і не впали на тарілці, то ні в якому разі не можна наливати холодний кефір в тісто відразу з холодильника. Ідеальним варіантом стане навіть трохи теплий кефір.
3. Якщо ви смажите оладки на холодній сковороді, то не дивуйтеся, що вони не можуть стати пишними. Перед викладанням тіста потрібно гарненько розігріти сковороду. Лише потім можна зменшувати температуру і смажити їх на маленькому вогні. Сильний вогонь призведе до того, що оладки швидко прожаряться зовні, але будуть сирі всередині.
І обов'язково варто смажити оладки виключно під кришкою. Тоді вони рівномірно приготуються і будуть пишними.