Догори
Дати відгук

Будуть більші, ніж у магазині: як доглядати за перцем у період плодоношення, щоб врожай здивував всіх

Що люблять перці у відкритому ґрунті та чим їх підживляти задля гарного урожаю.

3 хв на прочитання07 Червня 2023, 13:10
Поділитись:

Як посадити і доглядати за болгарським перцем, щоб він приніс гарний, смачний і соковитий урожай. Варто знати і вміти, не лише як посадити розсаду перцю, а й як правильно за ним доглядати, щоб він якісно вродив. Главред розібрався у цікавих та корисних лайфхаках для догляду за перцем.

Як доглядати за перцями у відкритому ґрунті

Після висадки розсади перцю у відкритий ґрунт, вона потребує ретельного догляду. Варто поливати перець спеціальною водою, яку раніше відстояли. Перед цвітінням перці поливають один раз на тиждень. Збільшити полив до двох разів на тиждень можна, коли на вулиці спека. Коли перець викинув цвіт і вже починає плодоносити, тоді краще поливати 2-3 рази у тиждень.

Досвідчені господарі наголошують, якщо опадає листя, суцвіття чи твердіє стебло, це може означати одне - рослині не вистачає вологи через високу температуру. Може бути навпаки, що рослина припиняє зростання або в'яне, через низьку температуру, чи полив холодною водою.

Не можна висаджувати розсаду солодкого та гіркого перцю поруч. Вони можуть перезапилитись і потім солодкий перець може мати гірчинку. Щоб захистити перець від попелиці та інших шкідників, варто садити біля перцю базилік, цибулю та коріандр.

Що любить болгарський перець

  1. Для висадки болгарського перцю потрібно обирати сонячне та захищене від спеки та вітру місце. Саджати його потрібно не дуже глибоко і акуратно поводитись із корінням розсади, бо перець дуже чутливий.
  2. Варто взяти до уваги, що для вирощування перцю потрібно багато води. Поливати саджанці перцю потрібно рясно кожен день і обов'язково теплою водою. Тоді перець буде величезний і соковитий, навіть більший, ніж у магазині.
  3. Потрібно обирати правильне підживлення для рослин. Краще обрати попіл, він містить дуже багато корисних мінералів, які підходять для перцю. Впродовж літа, поки наливається перець, потрібно підживлювати попелом 1 раз на 10 днів. Для цього потрібно у воді розчинити попіл, так краще засвоїться. На 10 літрів води розвести склянку попелу.
  4. Корисним для перцю підживленням є дріжджі. Варто, хоча б раз підлити рослини дріжджовою водою і це покращить швидше наростання зеленої маси. Для приготування дріжджової води потрібно 100 г свіжих дріжджів розвести в 5 літрах води. Можна додати туди трішки цукру або сиропу старого варення та залишити настоятись на сонечку декілька днів. Потім настояний розчин, який вийшов, потрібно розбавити із водою 1:10 і поливати під кущ. На один кущ виливати не більше літра.
  5. Важливо підв'язувати перець. Чим більша рослина і плоди на ній, тим важче вона тримається, тому потрібно підв'язувати перець. Можна це робити так само як і з помідорами, акуратно підгортаючи кожен кущик.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
Укрзалізниця визначилася, хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
1 хв на прочитання56 хвилин тому
Як приготувати добриво для кімнатних квітів із популярного фрукту
1 хв на прочитаннягодина тому
Рецепт приготування Закуска Швидка страва
Цвітна капуста з хрусткою скоринкою: смачний рецепт
1 хв на прочитання3 години тому
Розведення гусей на Полтавщині Прибутковий бізнес
У дитинстві ненавидів гусей, а зараз розвиває на них великий бізнес: на Полтавщині є унікальне господарство
1 хв на прочитання4 години тому
Досвідчені дачники дали поради, як легко позбутись будяків на садових доріжках
1 хв на прочитання7 годин тому
Шоколадний смузі з бананом і молоком: десерт, який готується лічені хвилини
1 хв на прочитання14 годин тому
Міністра агрополітики підозрюють у незаконному заволодінні державною землею на майже 300 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Ароматні та м’які бананові булочки до кави або чаю: легкий рецепт випічки
1 хв на прочитанняВчора