Догори
Дати відгук

Буде міцною і м'ясистою: як удобрити розсаду помідорів без магазинних засобів

Дотримуючись простих рекомендацій, ви зможете зміцнити розсаду помідорів і отримати багатий урожай.

2 хв на прочитання18 Березня 2023, 06:55
Поділитись:

Розсада помідорів - це не тільки один з найпоширеніших видів рослин, які вирощують в домашніх умовах, але і один з найбільш примхливих.

Для того, щоб отримати хороший урожай, необхідно приділити особливу увагу правильній підгодівлі розсади, розповів Главред.

Як зміцнити розсаду помідорів?

Перед тим, як братися за підгодівлю розсади помідорів, необхідно переконатися, що вона досить сильна і здорова. Для цього можна використовувати наступні методи:

  • Забезпечити розсаду достатньою кількістю світла, тепла і води. Помідори люблять тепло і світло, тому необхідно переконатися, що в кімнаті, де знаходиться розсада, його досить. Також важливо регулярно поливати розсаду водою, але не перезволожувати її.
  • Підтримувати оптимальний режим температури і вологості. Для розсади помідорів оптимальна температура становить приблизно 20-22 градуси за Цельсієм, а вологість - близько 60-70%.

Чим підгодувати розсаду помідорів в домашніх умовах?

Якщо ви не хочете купувати магазинні добрива, то вам допоможуть народні засоби, які вже перевірені роками:

  • Розчин курячого посліду. Для цього необхідно розвести курячий послід в пропорції 1:15 і залишити на 3-4 дні для бродіння. Потім отриманий розчин потрібно розвести ще раз в пропорції 1:10 і використовувати для поливу розсади.
  • Настій пирію. Для приготування настою пирію необхідно залити сухе листя пирію окропом в пропорції 1: 10 і залишити на кілька днів, щоб він настоявся. Потім отриманий настій можна використовувати для поливу.
  • Розчин перцю. Для цього необхідно залити 50 грам сухого перцю 10 літрами води і залишити на кілька днів для настою. Отриманим розчином також потрібно поливати помідори.

Важливо пам'ятати, що перед застосуванням будь-яких добрив, в тому числі народних засобів, необхідно переконатися в їх безпеці і правильності застосування. Дотримуючись простих рекомендацій, ви зможете зміцнити розсаду томатів і отримати багатий урожай в домашніх умовах.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко