Догори
Дати відгук

Україну атакував мутований штам британського COVID-19

А у Національній академії наук пік захворюваності на новий мутований вірус прогнозують через місяць.

2 хв на прочитання22 Березня 2021, 19:30
В Україні лютує новий мутований "британський" штам коронавірусу В Україні лютує новий мутований "британський" штам коронавірусу
Поділитись:

У Києві та Івано-Франківську виявили новий мутований штам "британського" коронавірусу, який і спричинив стрімке зростання кількості хворих і померлих в Україні. Про це повідомили фахівці Інституту молекулярної біології і генетики НАН України на офіційній Facebook-сторінці закладу.

"Провівши секвенування 17 зразків, відібраних у хворих з Івано-Франківська, та двох – з Києва, науковці ІМБГ виявили у всіх зразках нові мутації «британського» штаму коронавірусу", - йдеться у повідомленні.

Експерти одностайні: новий вид коронавірусу в рази швидше розмножується в організмі людини та погано "сканується" імунною системою. 

"Можна говорити про дуже небезпечну тенденцію заміни попередніх штамів коронавірусу, які циркулювали в Україні восени-взимку і якими українці вже перехворіли, на нові, мутовані штами «британця»", - попередив директор ІМБГ, академік Михайло Тукало. 

Пік захворюваності на новий вид коронавірусу очікують наприкінці квітня.

"Пік буде, думаю, не раніше ніж через місяць, може навіть і пізніше. Але цей максимум може бути дуже високим, або помірним. Зараз ми робимо все для того, щоб кількість людей, які будуть інфіковані та захворіють, була якомога меншою", - прокоментував ситуацію доктор біологічних наук, голова Комісії з біобезпеки та біологічного захисту при РНБО Сергій Комісаренко.

Комісаренко закликав уже зараз у всіх регіонах України посилювати карантин та за потреби оголошувати локдаун на рівні всієї країни. На його думку, це допоможе уникнути нових жертв коронавірусу серед українців. 

"Є нові варіанти вірусу, які більш агресивні та контагіозні, швидше поширюються. Крім того, є свідчення клініцистів, що і перебіг захворювання спостерігається тяжчий, ніж раніше", - попередив доктор біологічних наук.

Як ми вже інформували своїх читачів раніше, відомий інфекціоніст Євген Дубровський розповів про те, скільки українців можуть заразитися вірусом повторно. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.