Якісне борошно завжди стане в нагоді в будь-якому будинку. Воно недороге, довго зберігається і є основою багатьох ситних страв, таких як домашній хліб. Щоб точно не зіпсувалося за кілька місяців, треба дотримуватися правил зберігання борошна.
Зберігати борошно в сухому місці без сторонніх запахів. Температура приміщення має перевищувати 18 градусів. Борошно можна зберігати в холодильнику на полиці для овочів. Якщо покласти її в холодильник - термін зберігання триватиме до кількох років і в ній точно не заведуть комах.
Заводська паперова упаковка не підходить для тривалого зберігання борошна. Найкраще використовувати для зберігання борошна полотняні мішки або скляні контейнери. Також не варто зберігати борошно в поліетиленових пакетах, інакше продукт швидко відволожиться. Перед тривалим зберіганням борошно слід висипати на пергаментний папір і просушити кілька годин.
Якщо ви зберігаєте борошно у мішечках із тканини, потрібно їх попередньо замочити в солоному розчині. На 1 літр води візьміть 2 столові ложки солі, замочіть міщечки у розчині, а потім висушіть.
Покладіть у посудину, в яку насипали борошно, зубчик часнику, кілька лаврових листків або гострий перець. Їхній аромат відлякає шкідників.
Також є 2 способи знищити можливих комах і їхні личинки температурою. Прогрійте борошно у духовці 15 хвилин перед тим, як відправити на зберігання. Або помістіть у морозилку на 5-7 годин, а потім пересипайте і користуйтеся без хвилювань, що щось завелося.
Більше новин читайте на GreenPost.