Догори
Дати відгук

Бо нема кому: у Бельгії змушують працювати хворих на COVID-19 лікарів

Медпрацівники з недугом складають від 5 до 10% штату лікарні.

1 хв на прочитання28 Жовтня 2020, 14:56
Поділитись:

У бельгійському Льєжі лікарів, хворих на Covid-19, просять продовжувати працювати через брак персоналу. Медиків просять виходити на роботу, якщо у них відсутні симптоми хвороби. Про це пише CNN.

Директор зі звʼязків з громадськістю лікарні Університету Льєжа Луї Марайте заявив, що через брак персоналу у лікарні не було іншого вибору, крім як просити працювати заражених лікарів і медсестер.

«Це не проблема, оскільки вони працюють у коронавірусних відділеннях з пацієнтами, у яких також позитивний результат тестів», – додав він.

Марайте додав, що медпрацівники з коронавірусом складають від 5% до 10% від загального числа співробітників лікарні. При цьому Марайте підкреслив, що лікарня не мають права  примушувати до праці хворих працівників.

Льєж є найбільшим містом регіону Валлонія і одним з лідерів за кількістю хворих на коронавірус. За даними національного інституту громадського здоровʼя, в країні з населенням 11,5 млн осіб за останній тиждень в середньому реєструвалося понад 13 тис. випадків захворювання на день. 

До слова, світ зараз переживає критичний етап пандемії  COVID-19. Наступні кілька місяців будуть дуже важкими. Про це сказав гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебрейесус.

Нагадаємо, у деяких країнах Європи протягом останнього тижня зросла добова кількість летальних випадків серед пацієнтів з Covid-19. Про це заявила прес-секретарка Всесвітньої організації охорони здоров'я Маргарет Гарріс.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.