Догори
Дати відгук

«Блискуче користуються тим, що є»: українська тактика на фронті змінилася

«Плюс-мінус півкілометра для росіян — влучили».

2 хв на прочитання29 Вересня 2023, 01:28
Військовослужбовці ЗСУ з безпілотником. Фото: facebook/GeneralStaff.ua Військовослужбовці ЗСУ з безпілотником. Фото: facebook/GeneralStaff.ua
Поділитись:

Z-пропагандисти відзначають зміну української тактики на фронті, зауважили у dragon_dances. Ідеться про те, що застосування бронетехніки у наступальних операціях стало меншим: найчастіше атаки здійснюються невеликими групами піхоти, а «броня» стоїть у підтримці, щоб не підставлятися під купу протитанкових засобів.

«Українці влаштовують демонстративні атаки передніх ліній невеликими дронами, змушуючи росіян лізти у нори. У цей момент малі піхотні групи швидко долають відстань, вриваючись у позиції росіян. Підхід максимально швидкий, завдання шкоди російській піхоті та відхід, якщо не вдається закріпитися. Також активно використовуються касетні боєприпаси. Причому українська артилерія навчається у натовську точність. Російська піхота воліє триматися в 1-2 км від точки, по якій працює російська артилерія чи авіація. Точність у росіян огидна і на відстані 500 метрів від точки, по якій викликаний вогонь, може прилетіти по своїх.

Плюс-мінус півкілометра для росіян — влучили.

Українці ж мають артилерію іншого рівня. Піхота розташована за кількасот метрів від місця, куди летять касетні снаряди. Точність дає змогу. Через лічені хвилини після артилерійського нальоту на російські позиції починає працювати українська піхота», — розповідають у dragon_dances.

У повідомленні також ідеться про те, що українці використовують багато «обманок» з маневрами, які змушують росіян робити потрібні дії. Українські солдати швидко посідають захоплені позиції, окопуючись там — а за неуспіхів у закріпленні примудряються створювати ситуації, коли російська артилерія стріляє по позиціях, на яких продовжують перебувати росіяни.

«Варто зауважити, що подібні маневри може здійснювати лише дуже добре навчена, мотивована та досвідчена піхота з чудовим командуванням і взаємодією. Українці блискуче користуються тим, що є», — зазначають у dragon_dances.

Тимчасом Україна, як і торік, масово атакує російські аеродроми, але тепер тактика ЗСУ стала іншою — ось що відбувається.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023