Догори
Дати відгук

"Бізнесмен" нажився на селітрі: 352 тони добрива вивів з підприємства, 1,5 роки фальшував документи

Чоловікові загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років

1 хв на прочитання01 Січня 2022, 15:11
Image by Samuel Faber from Pixabay Image by Samuel Faber from Pixabay
Поділитись:

У  березні 2019 року, 55-річний директор регіонального підрозділу однієї з українських фірм, що займається продажем мінеральних добрив, безоплатно передав на  користь стороннього суб’єкта господарювання 352 тони аміачної селітри.

З цією метою чоловік вручну виписав фіктивні накладні на селітру та роздрукував пропуски на виїзд і вивезення міндобрив за територію підприємства. А в подальшому, понад півтора року, аби приховати свої протиправні дії та нестачу селітри, підробляв інвентаризаційну документацію про наявність даної продукції на складі. Про це повідомляє офіційний сайт Національної поліції.

В результаті своїх протиправних дій  керівник  завдав збитків підприємству на суму в 3 629 120 гривень.

За вказаним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження, в рамках якого було зібрано достатню кількість доказів протиправної діяльності посадовця. Йому, під процесуальним керівництвом прокуратури,  вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

За скоєне чоловікові загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, на Кіровоградщині є унікальна кочова пасіка, де роблять мед-глінтвейн.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost