Біля берегів Норвегії помер «кит-шпигун» Хвалдімір

1 хв на прочитання02 Вересня 2024, 01:21
Фото: Deutsche Welle

Було ухвалено рішення нічого не робити з ним, щоб не порушувати міжнародні правила та конвенції щодо вилову диких тварин.

Біля берегів Норвегії помер «кит-шпигун» Хвалдімір. Тіло білухи було знайдено біля узбережжя норвезької провінції Ругалан. Серйозних травм на ньому не помічено, але триває перевірка, розповідає Deutsche Welle.

Хвалдимир вперше з'явився у територіальних водах Норвегії навесні 2019 року та став тут частим гостем. Бачили його і біля узбережжя Швеції. Кит не боявся людей і, найцікавіше, на ньому був виявлений нашийник із написом англійською: «Інвентар Ст.-Петербург». Преса висловлювала припущення, що кит був «секретною зброєю Путіна» та шпигував на Москву. Кличка, яку йому дали, була утворена від норвезького слова hval (кит) та імені президента РФ.

Фахівець із білух Ольга Шпак не виключала, що тварину дресирували військові. Однак, швидше за все, Хвалдімір просто втік і «плив туди, куди йому захотілося», сказала експерт.

У Норвегії було ухвалено рішення нічого не робити з китом, щоб не порушувати міжнародні правила та конвенції щодо вилову диких тварин.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: