Гриби мають велику користь для організму людини. Вони містять велику кількість білка, вуглеводів, вітамінів та мінералів. Деякі гриби мають антиоксидантні властивості і можуть підтримувати здоров'я шкіри та імунної системи. Також гриби використовуються у кулінарії для приготування різноманітних страв.
Приготування:
500 г білих грибів, цибулина, 2 морквини, солодкий перець, сіль і перець, олія, зелень.
Обчистіть гриби і залийте холодною водою. Поставте на плиту варитися протягом 15 хв. Потім відкиньте на друшляк і ще раз промийте холодною водою. Маленькі гриби можна залишити цілими, а ось великі потрібно порізати на середні шматочки.
Обчистіть і наріжте цибулю півкільцями. Подібно наріжте моркву. Промийте перець, почистіть від насіння та наріжте тонкою соломкою.
Візьміть сковорідку й розігрійте олію в ній. Додайте овочі і гриби. Обсмажуйте їх, помішуючи. Гриби з овочами повинні стати м’якими. Потім додайте сіль, перець і сметану. Накрийте кришкою і готуйте ще 10 хв. Посипте зеленню й подавайте до столу.
Більше новин читайте на GreenPost.