Біль у шлунку може бути пов'язаний із невідповідним сортом кави — науковці

1 хв на прочитання08 Травня 2023, 07:16

Що темніше обсмажена кава, то менша ймовірність виникнення болю в шлунку.

Якщо після ранкової чашки кави у вас починає хворіти живіт, то, швидше за все, справа у самому напої. Кава, до того ж, уже й так має високу кислотність, яка може стимулювати посилене виділення кислоти у шлунку, викликаючи дискомфорт і біль. Про це розповідає лікар-терапевт Віталій Соткін.

Науковці з Віденського університету повідомляють, що кава світлого обсмажування частіше подразнює шлунок, ніж кава темного обсмажування, розповідає лікар.

Річ у більш тривалому процесі обсмажування: кава, оброблена парою чи обсмажена менш сильно, надає сильніший вплив на шлунок. Можливо, це пов'язано з нижчим вмістом кофеїну в зернах темного обсмажування.

«Не поспішайте викидати каву повністю зі свого життя, якщо ви її дуже любите! Просто замініть сорт на темне обсмажування — вона корисніша і менш подразнює шлунок», — радить лікар.

Також ми наводили простий рецепт кави по-турецьки.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: