Догори
Дати відгук

Без зарплати 2 місяці: чим закінчився протест лікарів київського пологового будинку №4

2 хв на прочитання29 Червня 2020, 19:40
Фото УНІАН Фото УНІАН
Поділитись:

Співробітники Київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини 25 червня вийшли на офлайн-протест до Київської міської ради, вимагаючи від влади розрахуватися з ними. Після цього протест перемістився до соцмереж.

«Я лікар, Смолякова Тетяна Володимирівна, дитячий анестезіолог відділення реанімації новонароджених, – написала у своєму життєписі в Фейсбук єдина учасниця протесту під КМР, котра зняла маску. – Як правило, новонароджений першою бачить мене, і я радію його першому вдиху, першому крику.

Моє завдання – оцінити, здоровий малюк народиться чи ні, і які складнощі можуть виникнути в перші секунди життя, часто допомагаю дитині зробити перший вдих, очищаю дихальні шляхи від навколоплідних вод.

В екстрених ситуаціях я дію блискавично. При відсутності ознак життя вдаюся до реанімації (комплексу заходів, спрямованих на оживлення дитини), потім продовжую лікування у відділенні, де мені допомагають мої медсестрички, коректую призначення після лабораторних висновків. Моя мета, щоб дитина вижила, і лікування зберегло якість життя новонародженого».

Тетяна Смолякова наголосила: її робота несе велику відповідальність за життя дитини.

«Наша команда медперсоналу (починаючи з акушерів-гінекологів, акушерок, медсестер, лаборантів, санітарочки) дуже важлива для того, щоб наша нація була здорова! – нагадала вона. – Але ми 2 місяці не отримуємо зарплати. Що буде, якщо ми просто не вийдемо на робочу зміну?»

Однак у коментарі GreenPost лікарка зізналася: наразі ніяких наслідків протест не мав.

«Багато каналів говорять про нас, але зарплати так і нема», – сказала вона.

Проте поки що лікарі не готові продемонструвати владі, що станеться, якщо вони справді не вийдуть на роботу.

«Працюватиму до останнього, поки не закриють нас або вирішиться все добре, – говорить Тетяна Смолякова. – Моя професія – порятунок новонароджених, це борг перед собою і моїм сином: коли у 2003 році я народила, його врятували такі ж лікарі, я тоді була звичайною медичною сестрою. Після цього вирішила вивчитися на лікаря і повертати дітей до життя. Нехай під моїм постом багато негативу, Бог їм суддя, моє сумління чисте. Я ніколи у жодного з батьків не вимагала грошей! У мене є інша оплачувана робота, а в пологовому будинку – це просто любов до дітей».

Раніше ми писали, що МОЗ втратив доступ до власного сайту, не розрахувавшись за його адміністрування.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost