Без секретів: яйця бенедикт на сніданок

2 хв на прочитання22 Грудня 2022, 23:30

Притрусити цибулькою і поперчити.

Класика американського бранчу, яйця бенедикт, складаються з половинки підсмаженої англійської булочки, скибки підсмаженого бекону і яйця пашот, политого соусом голандез. Особливість англійської булочки в тому, що вона має солодкавий смак.

Яйця пашот

Соус голандез

Для подачі

 8 шматочків бекону або копченої шинки(якщо ви надаєте перевагу менш жирному варіанту)

 2 ст. л. вершкового масла

 4 англійські булочки, розрізані навпілабо білий хліб чи булочки, що мають легку текстуру та солодкавий смак

 1 ст. л. дрібно нарізаної зеленої цибульки

 сіль та перець

Соус голандез

1

У посудині, що підійде для водяної бані, збити разом жовтки, лимонний сік і воду. Поставити посудину на водяну баню і збивати поки суміш не загусне, зняти з водяної бані до того, як яйця почнуть «варитися».

2

Поступово влити масло, не перестаючи збивати суміш. Накрити плівкою і залишити в теплому місці.

Яйця пашот

3

Приготувати яйця пашот. Якщо у вас добре набита рука – можете готувати по 4 яйця одночасно у великій каструлі, якщо ви лише вчитесь – краще готувати по одному чи, максимум, по 2 яйця на раз.

Подача

4

На пательні у вершковому маслі підсмажити протягом 1 хв бекон або шинку. Просто, щоби вони були гарячі.

5

В духовці чи на решітці тостера підсмажити половинки булочок.

6

Злегка змастити булочки соусом, тоді покласти шматок шинки чи бекону, яйце пашот і полити зверху соусом. Притрусити цибулькою і поперчити.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: