Класика американського бранчу, яйця бенедикт, складаються з половинки підсмаженої англійської булочки, скибки підсмаженого бекону і яйця пашот, политого соусом голандез. Особливість англійської булочки в тому, що вона має солодкавий смак.
Яйця пашот
Соус голандез
Для подачі
8 шматочків бекону або копченої шинки(якщо ви надаєте перевагу менш жирному варіанту)
2 ст. л. вершкового масла
4 англійські булочки, розрізані навпілабо білий хліб чи булочки, що мають легку текстуру та солодкавий смак
1 ст. л. дрібно нарізаної зеленої цибульки
сіль та перець
Соус голандез
1
У посудині, що підійде для водяної бані, збити разом жовтки, лимонний сік і воду. Поставити посудину на водяну баню і збивати поки суміш не загусне, зняти з водяної бані до того, як яйця почнуть «варитися».
2
Поступово влити масло, не перестаючи збивати суміш. Накрити плівкою і залишити в теплому місці.
Яйця пашот
3
Приготувати яйця пашот. Якщо у вас добре набита рука – можете готувати по 4 яйця одночасно у великій каструлі, якщо ви лише вчитесь – краще готувати по одному чи, максимум, по 2 яйця на раз.
Подача
4
На пательні у вершковому маслі підсмажити протягом 1 хв бекон або шинку. Просто, щоби вони були гарячі.
5
В духовці чи на решітці тостера підсмажити половинки булочок.
6
Злегка змастити булочки соусом, тоді покласти шматок шинки чи бекону, яйце пашот і полити зверху соусом. Притрусити цибулькою і поперчити.