Догори
Дати відгук

Без секретів: яйця бенедикт на сніданок

Притрусити цибулькою і поперчити.

2 хв на прочитання22 Грудня 2022, 23:30
Поділитись:

Класика американського бранчу, яйця бенедикт, складаються з половинки підсмаженої англійської булочки, скибки підсмаженого бекону і яйця пашот, политого соусом голандез. Особливість англійської булочки в тому, що вона має солодкавий смак.

Яйця пашот

  •  8 яєць
  •  1 ст. л. оцту

Соус голандез

  •  180 гр вершкового масла, розтопити
  •  3 жовтки
  •  1 ст. л. лимонного соку
  •  3 ст. л. води

Для подачі

 8 шматочків бекону або копченої шинки(якщо ви надаєте перевагу менш жирному варіанту)

 2 ст. л. вершкового масла

 4 англійські булочки, розрізані навпілабо білий хліб чи булочки, що мають легку текстуру та солодкавий смак

 1 ст. л. дрібно нарізаної зеленої цибульки

 сіль та перець

Соус голандез

1

У посудині, що підійде для водяної бані, збити разом жовтки, лимонний сік і воду. Поставити посудину на водяну баню і збивати поки суміш не загусне, зняти з водяної бані до того, як яйця почнуть «варитися».

2

Поступово влити масло, не перестаючи збивати суміш. Накрити плівкою і залишити в теплому місці.

Яйця пашот

3

Приготувати яйця пашот. Якщо у вас добре набита рука – можете готувати по 4 яйця одночасно у великій каструлі, якщо ви лише вчитесь – краще готувати по одному чи, максимум, по 2 яйця на раз.

Подача

4

На пательні у вершковому маслі підсмажити протягом 1 хв бекон або шинку. Просто, щоби вони були гарячі.

5

В духовці чи на решітці тостера підсмажити половинки булочок.

6

Злегка змастити булочки соусом, тоді покласти шматок шинки чи бекону, яйце пашот і полити зверху соусом. Притрусити цибулькою і поперчити.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Гринчук та Міністр навколишнього середовища Італії Джильберто Пікетто-Фратіном / Міндовкілля
Україна та Італія посилять співпрацю для водозабезпечення кількох регіонів
2 хв на прочитання8 хвилин тому
ФОТО: акварельні фарби / pixels
Акварель — це про легкість, природність і красу: сьогодні Міжнародний день акварелі
3 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: ілюстративне
Укренерго: з 23 листопада відключень світла буде менше
1 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: ілюстративне
Повітряна тривога через гучномовець: у Києві введуть "аналоговий" режим сповіщення
1 хв на прочитання4 години тому
Класичний дизайн саду: чим відрізняється й кому підійде (ФОТО)
4 хв на прочитання5 годин тому
Температура у межах нуля і рясні опади: погода на вихідні
1 хв на прочитання6 годин тому
Відчуття падіння при засинанні — це нормально? Науковці пояснюють це дивне явище та наскільки воно небезпечне
3 хв на прочитанняВчора
Міняють автомат Калашникова на хірургічні інструменти: медицина в Судані — країні, де все ще гірше, ніж у нас
11 хв на прочитанняВчора