Догори
Дати відгук

Батькам слід вчити дітей малювати і писати від руки: для роботи мозку

Під час використання паперу і ручки в мозку людини формується більше нейронних зв'язків.

1 хв на прочитання06 Жовтня 2020, 16:42
pixabay pixabay
Поділитись:

Не все те, що розвивається та набуває технічного вигляду є корисним для розвитку дітей. Особливо, якщо мова йде про розумові здібності та формування навичок пам'яті.

Стало відомо, що всім, а особливо дітям, корисно й потрібно писати від руки. Вчені закликали батьків частіше наполягати на тому, щоб їх дитина писала від руки. Як виявилося, така практика сприяє розвитку у дітей розумових здібностей. Проводилась відповідна робота фахівцями з NTNU в Норвегії, пише  lenta.ua. 

За допомогою ЕЕГ автори дослідження відстежували активність мозку в учнів шкіл і вузів. Добровольцям належало писати від руки або вводити текст за допомогою клавіатури, а спеціальні електроди фіксували, що в цей час відбувається з головним органом центральної нервової системи.

В результаті виявилося, що в процесі письма мозкові хвилі у всіх учасників роботи були активнішими. Під час використання паперу і ручки в мозку людини формується більше нейронних зв'язків, щоб краще запам'яталося інформації. Крім того, зростає активність і в сенсомоторних частинах органу, що запускає роботу багатьох систем, включаючи слух, зір і дотик. Виникає контакт між різними частинами мозку, стає простіше навчатися або запам'ятовувати нове.

Хоча зараз відбувається цифровізація освіти, батькам слід вчити дітей малювати і писати від руки хоча б зрідка. За рахунок цього можна зробити їх мозок більш сприйнятливим до нової інформації.

Відомо, замість сотні дорогих препаратів можна користуватися природними "антибіотиками".

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost