Догори
Дати відгук

Банки не можуть перестати обслуговувати невакцинованих — експерт

Поширюється інформація, що в середині січня Нацбанк готує відповідну постанову.

1 хв на прочитання04 Січня 2022, 12:02
Поділитись:

У месенджерах поширюють інформацію про те, що із січня банки почнуть блокувати карти клієнтів, не вакцинованих проти COVID-19. Повідомляється, що схема буде така сама, як у разі закінчення терміну дії паспорта: карта буде заблокована, і розблокувати її можна буде тільки за QR-кодом. Приблизно в середині січня очікують на постанову від Нацбанку, а поки що в банках готують базу — усі, хто отримав тисячу за вакцинацію, потрапляють у «білий» список, на решту ж чекає відмова в обслуговуванні.

Консультант Київського центру підтримки та розвитку бізнесу Олександра Томашевська пояснює в коментарі GreenPost, що банки не можуть припинити обслуговування невакцинованих клієнтів.

«У жодному законі не йдеться про вплив вакцинації на надання банківських послуг. Вакцинація і доступ до рахунків між собою не пов’язані. Це все одно що сказати, що невакцинованим не продадуть у магазинах яблука», — запевняє експерт.

Олександра Томашевська вважає, що попри заборону тим, хто не має сертифіката про вакцинацію, відвідувати непродовольчі магазини та користуватися громадським транспортом, відмова в банківському обслуговуванні не виглядає логічним наступним кроком.

«Воно не виглядає логічно, бо якщо невакцинована людина їде в транспорті, вона може завдати шкоди здоров’ю інших осіб, а якщо користується банківськими послугами, то нікому не шкодить. Тому це взагалі непорівнянні речі», — переконана експерт.

Також ми розповідали про світло в кінці тунелю: пандемія може закінчитися в 2022 році.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost