Догори
Дати відгук

Світло в кінці тунелю: пандемія може закінчитися в 2022 році

«Відношення захворюваності до смертельних випадків у омікрону, ймовірно, буде меншим, ніж у грипу, і при цьому не особливо поганого грипу».

3 хв на прочитання03 Січня 2022, 19:53
Поділитись:

Міністр охорони здоров'я Німеччини Карл Лаутербах висловив обережний оптимізм щодо пандемії коронавірусу, запевнивши, що «світло в кінці тунелю є». Про це повідомляє Deutsche Welle, німецька державна радіостанція та телеканал, яка мовить на закордоння. 

У відео під час новорічного шоу Лаутербах попередив, що омікрон становить складну проблему, але може бути дещо менш небезпечним за дельту.

«Та ми не знаємо напевно, бо поки невідомо, наскільки небезпечний варіант омікрону для тих, хто повністю не вакцинований», — додав він.

Лаутербах запевнив, що в будь-якому разі «в жоден момент часу» не виникне ризик того, що система охорони здоров’я країни буде перевантажена, або ситуація вийде з-під контролю.

«Я вірю, що ми можемо жити з коронавірусом. Що ми можемо повністю повернутися до нормального життя. Ось за що ми боремося. І наступний рік буде вирішальним для цього», — сказав він.

Міністр охорони здоров’я закликав людей зробити щеплення та бути обережними під час святкування Нового року.

В Австралії, де обмежувальні заходи є чи не найсуворішими, оптимізм не такий обережний.

Доктор Нік Котсворт, стратегічний лідер у галузі охорони здоров’я та експерт з інфекційних захворювань, написав у своєму блозі, що у 2022 році пандемія COVID-19 завершиться. У зв’язку з невблаганним, неминучим поширенням варіанту омікрон та використанням вакцин, населення планети створить імунітет до цього вірусу, вважає лікар.

«Основне положення про пандемію — інфекційне захворювання, що поширюється по всьому світу серед населення, що не заражається, — буде недійсним. Ми знову почнемо жити своє життя як частина неймовірно соціального та невиліковно оптимістичного людського роду, який процвітає на цій планеті та вийшов із незліченних пандемій за історію сильнішими та більш здатними керувати наступними», — сказав Нік Котсворт.

Він запевнив, що завдяки значному внеску австралійської науки COVID-19 зараз є найбільш підданим лікуванню респіраторним вірусом, відомим людині.

«Відношення захворюваності до смертельних випадків у омікрону, ймовірно, буде меншим, ніж у грипу, і при цьому не особливо поганого грипу. Це дозволить нам зняти всі обмеження, крім найменш нав’язливих», — прогнозує експерт.

Тим часом колишній головний санітар РФ, депутат та лікар-епідеміолог Геннадій Онищенко заявив, що пандемія коронавірусу може закінчитися вже до травня.

«До травня часу багато <…>. Якщо ми зараз з вами робитимемо те, що потрібно, то на той час вона вже повинна буде зупинитися, принаймні стати керованою. Сьогодні немає підстав для паніки та запровадження неробочих днів, оскільки вже створені вакцини, потрібно зосередитись на вакцинації проти ковіду», — сказав він.

Нагадаємо також, що в Сіані дуже напружена ситуація з продовольством: «Станьте на коліна й подякуйте за їжу» (ФОТО, ВІДЕО).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я