Баклажанна ікра на зиму без оцту і без стерилізації

1 хв на прочитання06 Вересня 2022, 22:47

Рецепт не лише смачний, швидкий і корисний, а й досить простий.

Баклажани за ситністю не поступаються м’ясу, тому не дивно, що заготовки з них на зиму доволі популярні.

Інгредієнти:

баклажани — 3,5 кг;

помідори — 3,5 кг;

болгарський перець — 2 кг;

цибуля — 2 кг;

олія рафінована — 1/3 л;

сіль — 2 ч. л.;

мелений чорний перець — за смаком.

Приготування.

Цибулю нарізати й відправити пасеруватися в глибоку сковороду.

Болгарський перець очистити й нарізати кубиками.

Очистити і так само нарізати баклажани.

В злегка обсмажену цибулю додати баклажани і перець. Посолити, поперчити й перемішати.

На самому слабкому вогні потушкувати овочі.

Через 10 хвилин додати нарізані пластинками помідори.

Тушкувати ікру близько 1 години до готовності, час від часу перемішуючи.

Готову ікру в киплячому вигляді розкласти в стерилізовані банки.

Закрутити кришками і закутати теплою ковдрою.

Ікру зберігати в темному прохолодному місці.

Також ми розповідали про кисло-солодкі мариновані помідори.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: