Баклажани за ситністю не поступаються м’ясу, тому не дивно, що заготовки з них на зиму доволі популярні.
Інгредієнти:
баклажани — 3,5 кг;
помідори — 3,5 кг;
болгарський перець — 2 кг;
цибуля — 2 кг;
олія рафінована — 1/3 л;
сіль — 2 ч. л.;
мелений чорний перець — за смаком.
Приготування.
Цибулю нарізати й відправити пасеруватися в глибоку сковороду.
Болгарський перець очистити й нарізати кубиками.
Очистити і так само нарізати баклажани.
В злегка обсмажену цибулю додати баклажани і перець. Посолити, поперчити й перемішати.
На самому слабкому вогні потушкувати овочі.
Через 10 хвилин додати нарізані пластинками помідори.
Тушкувати ікру близько 1 години до готовності, час від часу перемішуючи.
Готову ікру в киплячому вигляді розкласти в стерилізовані банки.
Закрутити кришками і закутати теплою ковдрою.
Ікру зберігати в темному прохолодному місці.
Також ми розповідали про кисло-солодкі мариновані помідори.