Асоціація ядерних регуляторів Європи WENRA допоможе з обладнанням для АЕС

1 хв на прочитання15 Серпня 2024, 09:36
ФОТО: Міністр енергетики України Герман Галущенко та представники WENRA / mev.gov.ua

Міністр енергетики України Герман Галущенко обговорив питання атомної енергетики з представниками Західноєвропейської асоціації ядерних регуляторів.

Міністр енергетики України Герман Галущенко обговорив питання енергетичної безпеки у сфері атомної енергетики з представниками Західноєвропейської асоціації ядерних регуляторів (WENRA). Про це повідомили у Міненерго.

До Києва від Асоціації приїхали виконавчий директор, головний інспектор з ядерної безпеки Офісу ядерного регулювання (ONR) Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Марк Фой та генеральний директор Органу з радіаційної та ядерної безпеки Фінляндії (STUK) Петтері Тііппана.

«Наша енергосистема витримала безпрецедентні масовані обстріли країни-терориста, і я просто не уявляю, як би ми вижили без атомної енергетики за цих умов. Тому подальший розвиток атомної галузі є стратегічно важливим», - наголосив Галущенко.

Представники від WENRA погодились, що атомна енергетика є дуже ефективним засобом підвищення енергонезалежності України. Вони підтримали прагнення уряду добудувати енергоблоки №3 та №4 Хмельницької АЕС та підсилити енергосистему додатковими атомними потужностями.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: