Огірки та помідори чудово уживаються в одній банці, «взаємозбагачуючи» смак закрутки.
Інгредієнти (на 1 л банки):
огірки — 400 г;
помідори — 200 г;
кріп;
селера;
часник — 4 зубчики;
гіркий чорний перець горошок — 2 шт;
цукор;
сіль;
оцет 6%.
Приготування.
Консервування огірків і помідорів здійснюється в добре стерилізовані банки.
Огірки промити й замочити у воді на 10 годин. Помідори відібрати і помити. Зелень крупно порізати. Стручки перцю гіркого розламати на кілька частин, часник очистити.
Дно банки вистелити частиною прянощів, далі покласти шар огірків, тоді покласти помідори і зверху насипати ще прянощі.
Банки залити гарячою маринадною заливкою: в 5 л води розчинити 0,5 кг солі, 0,3 кг цукру і 1 л оцту.
Асорті має настоюватися протягом півгодини. Потім маринад злити, довести до кипіння і повторно залити в банки, які відразу ж закрутити.
Також ми розповідали про помідори з олією й цибулею без стерилізації: смачно й бюджетно.