Догори
Дати відгук

Ароматне трояндове варення - хіт сезону: як приготувати його без клопоту

У варення з пелюсток троянди неповторний запах і смак .

2 хв на прочитання29 Червня 2023, 12:20
Поділитись:

У червні починається сезон свіжих ягід, з яких господині варять смачне варення, наприклад, полуничний джем з базиліком. Але готувати варення можна не лише з ягід чи фруктів. Для цього підходять ще й квіти. 

У варення з пелюсток троянди неповторний запах і неймовірний колір. Використовують лише чайну троянду, ту, яка росте кущем, і є надзвичайно пахучою. Інші квіти, особливо магазинні, не придатні до цього вишуканого десерту.

Інгредієнти: пелюстки чайної або кущової троянди – 200 г, лимонна кислота – ½ ч. ложки, вода – 2,5 склянки, цукор – 5 склянок, лимон – 1 шт.

Приготування варення з троянд

Пелюстки чайної троянди перебрати, зрізати білу частину і добре промити. Відкинути на друшляк і просушити.

У миску з пелюстками троянд додати чверть склянки цукру та половину чайної ложки лимонної кислоти. Добре перемішати рукою, щоб пелюстки пустили сік.

Миску з пелюстками троянд та цукром залишити в холодильнику на 2 доби. Коли мине цей час – закип'ятити у каструлі воду, пересипати туди пелюстки та варити 15 хвилин.

За допомогою ложки з отворами вибрати пелюстки троянд, віджати та залишити до наступного етапу.

Додати в каструлю цукор, що залишився, сік одного лимона і половину його шкірки. Сироп з троянди варити протягом 10 хвилин, доки він не стане в'язким. Потім дістати шкірку лимона, а проварені пелюстки повернути і добре розмішати.

Ще 10 хвилин варити на повільному вогні, після чого розлити рожеве варення по стерильних банках і закатати стерильними кришками.

Банки з варенням перевернути догори дном, накрити і залишити до охолодження. Тримати таке варення можна у шафі чи підвалі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.