Ароматне та пряне: сливове варення з корицею від Євгена Клопотенка

2 хв на прочитання13 Жовтня 2022, 13:10
Сливова аджика

Пряна нотка та дивовижний аромат у баночці

Смак будь-якого варення урізноманітнюють прянощі. Ми пропонуємо приготувати сливове з кількома паличками кориці, які нададуть страві пряну нотку та дивовижний аромат. Таке варення стане не тільки чудовим десертом, але й відмінно доповнить різні м’ясні страви.

ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ СЛИВОВОГО ВАРЕННЯ

Сливи беріть будь-якого сорту, але головне, щоб вони були солодкими. Тому перед приготуванням обов’язково спробуйте. Чим м’якші вони, тим краще розваряться. Твердіші плоди закарамелізуються шматочками.

Кількість цукру можете за бажанням збільшити. Але зауважимо, сливи містять природній пектин, тому багато цукру призведе до того, що варення більше походитиме на желе. Ми використали палички кориці, а ви за бажанням можете взяти мелену корицю та додати зірочку бодяну. Радимо вибрати невеличкі баночки, бо їх зручно використовувати на одну-дві порції.

ІНГРЕДІЄНТИ

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

КРОК 1

Підготуйте 1 кг слив. Переберіть, щоб не було гнилих. Сливи помийте, розріжте на дві частини та дістаньте кісточку. Перекладіть їх у велику каструлю з товстим дном, щоб варення не збігало та не пригоріло в процесі приготування.

КРОК 2

Засипте сливи 500 г цукру та залиште на 20 хвилин, щоб вони пустили сік.

КРОК 3

Після ставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, додайте 2-3 палички кориці, зменште вогонь до маленького та варіть 15 хвилин. Перемішуйте періодично, щоб варення не пригоріло. Пінку, яка буде з’являтися, слід прибирати ложкою.

КРОК 4

Поставте стерилізуватися банки та кришки будь-яким зручним способом. Важливо, щоб стерилізація банок закінчилася одночасно з приготуванням варення.

КРОК 5

З готового сливового варення за бажанням приберіть палички кориці, розкладіть його по стерильних банках та закатайте кришками. Залиште остигати за кімнатної температури, а потім переставте у прохолодне місце. Зберігайте до року.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: