Догори
Дати відгук

Аргентина зменшує агроекспорт через коронавірус

Порт Тімбус, який відіграє  ключову роль в аргентинському зерновому експорті,  20 березня блокував в'їзд вантажівок

1 хв на прочитання22 Березня 2020, 14:59
Pixabay Pixabay
Поділитись:

Порт Тімбус, який відіграє  ключову роль в аргентинському зерновому експорті,  20 березня блокував в'їзд вантажівок, щоб зупинити поширення коронавируса. Про це повідомляє GreenPost із посиланням на Reuters.

Тімбус є одним з трьох основних портів разом з Пуерто-Сан-Мартін і Сан-Лоренцо. Вони втрьох займають майже 80% первинного сільськогосподарського експорту Аргентини, включаючи соєві боби, масло і шрот.

Глобальні сировинні гіганти, включаючи Cofco і Louis Dreyfus, а також місцеві компанії Oils General Deheza і ACA мають свої власні термінали в Тімбусі.

Президент палати зерноекспортерів CIARA-CEC Густаво Ідігораса зазначив, що запобіжні заходи в Тімбусі введени місцевою владою та суперечать заходам, вжитим федеральним урядом, який вимагав обов'язкового карантину, але виключив з під його дії основні операції з експорту сільськогосподарської продукції.

Джерело в уряді Аргентини, який попросив не називати його імені, повідомив, що влада веде переговори з посадовими особами в провінції, щоб розрядити напруженість в Тімбусі. "Така міра не виправдана ... і це не допомагає", - зазначив співрозмовник інформагенції.

Як повідомляв GreenPost, раніше уряд Аргентини знизив експортні мита на продукцію тваринництва з метою підвищити конкурентність місцевих виробників на світових ринках.

GreenPost нагадує, що Аргентина є одним з найбільших світових виробників сільгосппродукції. Проте зараз країна знаходиться в стані економічної кризи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро