Догори
Дати відгук

Американські науковці знайшли засіб від старості

У Массачусетській лікарні вирішили пошукати причини старіння з несподіваного боку.

1 хв на прочитання30 Червня 2023, 12:46
Поділитись:

Біологи вже давно шукають ліки від старості, науковці постійно представляють нові способи продовження молодості. Але зазвичай дослідники зосереджені на продуктах харчування, точніше на тому, чого не вистачає людині для продовження молодості органів. А ось у новій роботі науковців із Массачусетської лікарні загального профілю в Бостоні фахівці відповіли на запитання про причини старіння з іншого боку. Виявляється, відтермінувати вікові зміни допоможе обмежене споживання кисню. Про це розповідає лікар Олександра Литкіна.

Під час дослідження науковці порівнювали показники ссавців у повітрі з різною кількістю відсотків кисню: 11 і 21. Життя тварин, що мешкають на території зі зниженим рівнем, було в 1,5 раза довше. З іншого боку, показники цих учасників дослідження демонстрували зниження ризику розвитку неврологічного дефіциту. Є нюанс: 11 % кисню — це рівень насичення повітря на висоті 5000 м. Для порівняння: така висота біля базового табору Джомолунгми.

Відомо, що народи, які мешкають у горах, часто лідирують за кількістю довгожителів. Наразі дослідники максимально наблизилися до пояснення цього феномену. Науковці аналізують отримані дані та планують знайти їм пояснення, після цього почнеться розробка нового способу боротьби зі старінням.

Також науковці навчилися знищувати «зомбі-клітини», які викликають старіння.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.