Догори
Дати відгук

Американку заарештовано за відмову від лікування туберкульозу

Закон штату Вашингтон вимагає від постачальників медичних послуг повідомляти про всі активні випадки туберкульозу в місцевий департамент охорони здоров'я.

3 хв на прочитання10 Червня 2023, 08:27
Поділитись:

Жінка штату Вашингтон, яка понад рік відмовлялася від ухвали суду про лікування від туберкульозу, була взята під варту. Про це повідомляє New York Times

Департамент охорони здоров’я округу Такома-Пірс заявив у заяві, що жінку доставили до в’язниці округу Пірс, де її помістять у «спеціально обладнану кімнату» для ізоляції, тестування та лікування».

«Ми сподіваємося, що вона вибере рятівне лікування, яке їй необхідно для лікування туберкульозу», – йдеться в заяві.

Речник департаменту шерифа округу Пірс повідомив, що жінку без інцидентів взяли під варту в її будинку і доправили до в'язниці в спеціально обладнаному автомобілі, який дозволив їй залишатися ізольованою протягом поїздки.

Департамент охорони здоров’я повідомив, що понад рік працював із сім’єю жінки, щоб переконати її «прийняти ліки, щоб захистити себе та нашу спільноту».

У департаменті шерифа повідомили, що жінку триматимуть у в’язниці в кімнаті «негативного тиску». Речник департаменту шерифа описав це як «безпечну територію, яка не поширюватиме хворобу та дозволяє її доглядати та лікувати».

24 лютого суддя Філіп Соренсен з Вищого суду округу Пірс видав цивільний ордер на арешт жінки, дозволивши правоохоронним органам затримати її після того, як вона відмовилася виконувати попередні накази про самоізоляцію чи лікування. В ордері говорилося, що вона буде утримуватися в закладі з доступом до тестування та лікування, доки не буде встановлено, що вона не становить загрози для громадського здоров’я.

Патриція Джексон, начальник відділу виконання покарань департаменту округу Пірс, заявила в квітневій судовій заяві, що вона наказала стежити за жінкою, щоб отримати інформацію, щоб поліцейські могли її безпечно заарештувати.

Це сталося після того, як було помічено, що жінка вийшла з дому та поїхала міським автобусом до місцевого казино, йдеться у заяві. Офіцер сказав, що в наступні дні жінки не було вдома, а її сім'я не реагувала на спроби зв'язатися з ними.

Відповідно до судової заяви від 10 травня, офіцер Департаменту охорони здоров’я, ім’я якого не було названо, «визначив або має підстави вважати», що жінка все ще має туберкульоз.

Після того як 22 травня Департамент охорони здоров'я заявив, що вона все ще відмовляється від лікування, суддя Соренсен продовжив ордер на її арешт.

За даними Центру з контролю та профілактики захворювань, у 2022 році в США було зареєстровано 8300 випадків туберкульозу.

Закон штату Вашингтон вимагає від постачальників медичних послуг повідомляти про всі активні випадки туберкульозу в місцевий департамент охорони здоров'я. За даними департаменту охорони здоров’я округу, щороку в окрузі Пірс реєструється близько 20 активних випадків. Більшість людей із цією хворобою повністю одужують після прийому ліків, але це може бути смертельно небезпечним, якщо його не лікувати.

Раніше ми писали про Всесвітній день боротьби з туберкульозом: що про це слід знати жителям воюючої країни.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поєднання мускарі та тюльпанів: квіти, що вдало створюють яскраву весняну композицію (ФОТО)
1 хв на прочитання2 години тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 19 квітня
Проведіть час у самотності: гороскоп на п'ятницю, 19 квітня
2 хв на прочитанняВчора
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитанняВчора
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитанняВчора
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитанняВчора
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитанняВчора
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитанняВчора