Догори
Дати відгук

Американка проковтнула навушники — виявилося, що вони продовжують працювати

Дівчина розповіла журналістам, що на 100 % рекомендує AirPods Pro, але на 1000 % не рекомендує їх їсти.

2 хв на прочитання20 Вересня 2023, 00:34
Поділитись:

Користувачка навушників AirPods Pro з Вашингтона Мо Кеннеді випадково виявила раніше невідому особливість продукції Apple. Про це розповідає лікар Олександра Литкіна.

Йдеться про те, що під час сну американка ненароком проковтнула один зі своїх навушників. Близько третьої ночі дівчина раптово прокинулася, зрозумівши, що сталося. Мо Кеннеді та її мати вирішили не займатися самолікуванням, звернувшись до найближчого відділення невідкладної допомоги Медичного центру Ковінгтона.

Медперсонал здивувався, що AirPods Pro досі працюють. Мати Мо Кеннеді змогла підключитися до них, почути звуки шлунку та сміх доньки. Після проведення комп'ютерної томографії медична бригада виявила, що навушник перемістився глибше та застряг у небезпечному становищі. Щоб уникнути наслідків, дівчині провели екстрену ендоскопію. Влаштування ендоскопа дозволяє вводити через нього інструменти та лікарські препарати для лікувального впливу. Зазвичай за його допомогою видаляють невеликі поліпи.

Після процедури американка прийшла до тями в повному порядку. Найдивовижніше, що залишився цілим і проковтнутий навушник, який провів у шлунковому соку 9 годин. Мо Кеннеді розповіла журналістам, що на 100 % рекомендує AirPods Pro, але на 1000 % не рекомендує їх їсти.

Олександра Литкіна нагадує, що за добу у шлунку дорослої людини виробляється близько 2 л шлункового соку. Основне вироблення відбувається під час їжі зі швидкістю приблизно 30 мл на хвилину. Згідно з медичними стандартами, базальна секреція соляної кислоти (тобто натще) у чоловіків становить у середньому близько 0,8 мкмоль/с, а максимальна — приблизно 6,4 мкмоль/с. У жінок рівень базальної та стимульованої секреції нижчий — 65-75 % від чоловічих показників.

На перший погляд, концентрація соляної кислоти в травному соку не така вже й велика: якщо максимальна концентрація технічної соляної кислоти може досягати 36—38 %, то в шлунку вона становить приблизно 0,4 %. Однак соляна кислота — одна з найсильніших і найнебезпечніших; вступаючи у взаємодію з хлоридами, розчиняє все метали, які у ряду напруг до водню.

Тимчасом у Британії розробили розумні окуляри, які дозволяють глухим людям «бачити» розмови, перетворюючи звук на субтитри.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Знижує рівень цукру в крові Корисні напої Чай
Названо чай, який знижує рівень цукру в крові до мінімуму: коштує копійки
1 хв на прочитання5 годин тому
Викрито організовану групу лікарів.
Фото: ДБР, ілюстративне
Викрито організовану групу лікарів, які підробляли документи для отримання інвалідності
1 хв на прочитанняВчора
Кільце i.Con та контрацептиви STEYE
«Розумні» презервативи: нові технології дарують нові можливості подбати про своє здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
Небезпека гемофільної інфекції. Фото ілюстративне
У чому небезпека гемофільної інфекції і якими вакцинами в Україні відбуваються профілактичні щеплення
1 хв на прочитанняВчора
У разі проковтування забарвлює губи дитини в синій колір: у США вирішили проблему дітей, які ковтають батарейки
3 хв на прочитанняВчора
Боротьба немовлят, що плачуть: у Японії пройшов фестиваль незвичайного сумо — у ньому беруть участь однорічні діти (ФОТО)
3 хв на прочитанняВчора
Щеплення проти гепатиту В: відповідь МОЗ, чому не варто відкладати
2 хв на прочитанняВчора
Кліматична криза — це також криза психічного здоров'я: що науковці говорять про стрес через наслідки змін клімату
3 хв на прочитанняВчора