Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) підвищило рівень небезпеки відкликаної наприкінці минулого місяця партії чіпсів Lay's Classic у штатах Орегон та Вашингтон, повідомляє The New York Times.
Чіпси відкликали через вміст у них молочних продуктів, про що не повідомляється на упаковці. FDA підвищило статус цієї партії до найвищого рівня – клас I. Це означає, що споживання цих чіпсів може призвести до серйозних наслідків для здоров'я або навіть смерті для людей з алергією на молоко. Відкликання стосується лише цієї конкретної партії Lay's.
Видання уточнило, що процес відкликання фактично розпочався у грудні 2024 року. Материнська компанія Lay's – Frito-Lay повідомила про виявлення молочного компонента у більш ніж 6 тис. пакетах чіпсів, що продаються у штатах Орегон та Вашингтон. Ця помилка несе серйозні ризики для здоров'я людей із алергією на молоко. Тому FDA підвищило поточний рівень відкликання до категорії I клас.
Компанія-виробник Frito-Lay повідомила, що поки не отримано жодних скарг на алергічні реакції, пов'язані з продукцією, що відкликається. Однак продукти вилучаються з продажу як запобіжний засіб через можливі ризики для здоров'я.
Більше новин читайте на GreenPost.