Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Акушер-гінеколог назвала основні проблеми зі здоров'ям, наслідком яких може стати зниження лібідо

Акушер-гінеколог назвала основні проблеми зі здоров'ям, наслідком яких може стати зниження лібідо

Серед них є не лише психологічні, а й фізіологічні проблеми.

1 хв на прочитання02 Листопада 2023, 23:50
 Основні проблеми зі здоров'ям зниження лібідо Основні проблеми зі здоров'ям зниження лібідо
Поділитись:

Відсутність сексуального бажання не таке рідкісне явище. Лікар акушер-гінеколог Естер Вавилонська назвала основні проблеми зі здоров'ям, наслідком яких може стати падіння лібідо. Серед них є не лише психологічні, а й фізіологічні проблеми.

Якщо говорити про чоловіків, то, за словами Вавилонської, бажання чи небажання сексу у них серед іншого залежить і від гормональних змін, наприклад, знижений рівень тестостерону. Серед факторів, що на це впливають, вона виділила і інфекції, що передаються статевим шляхом, а також прийом ліків, які підвищують рівень пролактину (нейролептики, що знеболюють).

Зникнути бажання у чоловіків може через такі захворювання, як цукровий діабет, високий артеріальний тиск, ішемічна хвороба серця, неврологічні захворювання, артрит, онкологія. Відсутність потягу також пов'язане із звуженням артерій, які обмежують кровотік та потенційно викликають еректильну дисфункцію.

Жінки можуть страждати від зниженого лібідо через дисфункцію яєчників, продовжила лікар. Так, причиною цього може стати й ожиріння чи порушення роботи щитоподібної залози. Також небажання займатися сексом може бути викликано травмою статевих органів, яка вплинула на чутливість - досягти оргазму жінці стає неможливо фізично. Через невдалий сексуальний досвід, насильство, страх вагітності, аборт, хронічний стрес психологічно також може бути складно налаштуватися на потрібний лад”, – пояснює лікар.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost