Догори
Дати відгук

Air France стане найекологічнішим перевізником на планеті

Мета Air France - знизити викиди CO2 на 50% до 2030 року, оновити флот компанії і використовувати біопаливо

1 хв на прочитання02 Травня 2020, 21:22
pixabay pixabay
Поділитись:

Уряд Франції фактично зобов’язав  авіакомпанію Air France  поважати екологію більше, ніж будь-який інший перевізник на планеті. І надав  допомогу нацперевізнику для екоребрендінгу у три мільярди євро. Ще чотири мільярди євро кредитних коштів виділять банки, а 90% цих грошей буде видано під державну гарантію. Нідерланди, у свою чергу, виділять від 2 до 4 мільярдів євро.

Як пише  ecotown, ребрендінг авіаперевізника має бути рентабельним і екологічним. 

"Авіакомпанія повинна бути рентабельною, а також дотримуватися вимог, пов'язаних з екологією, - зазначив глава фінансового відомства Брюно Ле Мер. - Air France повинна стати авіакомпанією, яка поважає екологію більше, ніж будь-який інший перевізник на планеті".

За словами представника уряду,  Air France  разом з грошим отримала зобов'язання, серед яких, зокрема, турбота про навколишнє середовище.  

Як заявив в інтерв'ю Les Echos генеральний директор компанії Бенжамен Сміт, викликана коронавірусом криза дасть можливість Air France змінитись: "Ми поставили перед собою мету знизити викиди CO2 на 50% до 2030 року, оновити флот компанії і використовувати біопаливо».

Націоналізація Air France не планується.

Як писав GreenPost, через масове припинення перельотів, викликаного пандемією коронавируса, обсяг шкідливих викидів в атмосферу літаками скоротився на третину.

Нагадаємо, коронавірус позитивно впливає на довкілля: такого чистого повітря, як під час карантину через коронавірус, світ не бачив від початку техногенної революції.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost