Тромби є невеликими згустками крові, які перетворилися на гелеподібну речовину. Хоча вони необхідні організму для запобігання надмірній кровотечі при порізах, деякі з них, які не розчиняються природним шляхом, можуть бути небезпечними. І якщо вони потрапляють у такі органи, як легені чи серце, це викликає серйозне занепокоєння.
Як і в багатьох інших станах здоров’я, існують певні фактори, які можуть підвищити ризик утворення тромбів і багато з них не є виною пацієнта.
9 факторів, які можуть сприяти утворенню тромбів:
Ті, хто часто споживає продукти з високим вмістом цукру, насичених жирів та трансжирних кислот, такі як солодкі напої, маргарин, тістечка, печиво, пудинги, смажені у фритюрі продукти та оброблені продукти, підвищують ризик утворення тромбів.
Також слід уникати трансжирних кислот, таких як гідрогенізовані, перероблені олії, оскільки вони збільшують вироблення вільних радикалів, також відому як окисний стрес.