9 факторів способу життя, які можуть підвищити ризик утворення тромбів

1 хв на прочитання14 Березня 2023, 12:28

Є дев’ять факторів життя, які можуть підвищити ризик утворення тромбів, попередив лікар.

Тромби є невеликими згустками крові, які перетворилися на гелеподібну речовину. Хоча вони необхідні організму для запобігання надмірній кровотечі при порізах, деякі з них, які не розчиняються природним шляхом, можуть бути небезпечними. І якщо вони потрапляють у такі органи, як легені чи серце, це викликає серйозне занепокоєння.

Як і в багатьох інших станах здоров’я, існують певні фактори, які можуть підвищити ризик утворення тромбів і багато з них не є виною пацієнта.

9 факторів, які можуть сприяти утворенню тромбів:

Ті, хто часто споживає продукти з високим вмістом цукру, насичених жирів та трансжирних кислот, такі як солодкі напої, маргарин, тістечка, печиво, пудинги, смажені у фритюрі продукти та оброблені продукти, підвищують ризик утворення тромбів.

Також слід уникати трансжирних кислот, таких як гідрогенізовані, перероблені олії, оскільки вони збільшують вироблення вільних радикалів, також відому як окисний стрес.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: